Ruotsista Mathildedalin ja Teijon maisemiin saapunut Linda Arontzon ihastui Mathildedalin ja Teijon ilmapiiriin sekä vanhoihin rakennuksiin.
Ruotsista Mathildedalin ja Teijon maisemiin saapunut Linda Arontzon ihastui Mathildedalin ja Teijon ilmapiiriin sekä vanhoihin rakennuksiin.
Kansainväliset Varsinais-Suomen reitistöpäivät kokosivat neljän päivän aikana noin 40 henkilöä tutustumaan erilaisiin reitistökohteisiin muun muassa Kemiönsaarella ja Teijon alueella.

Outdoor-Leader -hankkeen järjestämille reitistöpäiville osallistui luontomatkailuväkeä Suomesta ja Ruotsin Leader-ryhmistä.
– Tapaamisen tavoitteena on tiedon vaihto eli luontomatkailun hyvien käytäntöjen jakamien ja kohteiden markkinoinnin kehittäminen eri toimijoiden kesken, kertoo viestintäkoordinaattori Anssi Ketonen Haloo maaseutu Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit yhdistyksestä. 

– Tulimme juuri Taalintehtaalta Kemiöstä, jossa oli kaunis luonto. Erityisesti sieltä jäi mieleen luontopolku, joka oli suunniteltu lapsille. On tärkeää, että lapsillekin on jotain kiinnostavaa. Kun lapset viihtyvät viihtyvät myös aikuiset, kertoo Ruotsin Leader-hankkeen projektipäällikkö Linda Arontzon.


Arontzon puhuu kotiseutusokeudesta, jota pitää välttää käymällä välillä muissa ympäristöissä. 
– Suomalaiset kollegamme ovat tehneet hienon työn järjestäessään nämä paikat ja päivät meille.
Mathildedal ja Teijo saavat kehuja ilmapiiristään ja hienoista vanhoista rakennuksistaan.
– Luontomatkailun rakentamiseen ei tarvita niin paljon rahaa. Synergioiden luominen luontomatkailun äärelle, yhteisöllisyys ja maaseudun kehitys ovat niitä asioita, joiden parissa työskentelen ja joita täälläkin olen nähnyt.

Koko juttu 22.8.lehdessä. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannallaNew
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20