Matti Fontell oli rukiin puinnissa Perniön Lupajalla maanantaina.
Matti Fontell oli rukiin puinnissa Perniön Lupajalla maanantaina.
Maanantai oli pikahaastattelujen päivä.

–Jos ihan nopeasti jutellaan, tässä olisi kiire saada tämä plätti valmiiksi ja tuolla odottaa vielä seitsemän hehtaaria, summasi puimurista pellolle laskeutunut Jouko Virtanen Erveläntien varrella Perniössä.

Puintityöt olivat maanantaina käynnissä eri puolilla pitäjää ja kiireen teki se, että tiistaiaamuksi oli jo ennustettu sadetta.
–Ajolähtö tuli puimaan, kun sääennustetta katselin. Ajattelin ensin, että jätän tämän loppuviikkoon, myönsi myös Lupajalla ruista puinut Matti Fontell.

Puitavana oli varsin tyydyttävä sato: korressa on mittaa ja tähkässä kokoa ja Virtanen oli saanut kosteusmittauksen tulokseksi varsin kuivan kuusitoista prosenttia.
–Vähän se on värikästä tuo kasvusto, Fontell puntaroi.
Kauraa ja ohraakin on jo puitu, vehnä tekeytyy vielä.

 

Lisää aiheesta torstain 8.8. lehdessä. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20