Liisa ja Risto Vasaman sekä Blue Arrown kotisatama on Taalintehtaalla.
Liisa ja Risto Vasaman sekä Blue Arrown kotisatama on Taalintehtaalla.

Perniöläiset Liisa ja Risto Vasama ovat viettäneet kesää purjehtien jo 20 vuoden ajan. Viikko sitten Blue Arrow rantautui taas Taalintehtaan satamaan Teijon venekerhon lippu liehuen, tällä kertaa ainoastaan yhden muualla vietetyn yön jälkeen. Vasamien Barcelonassa asuvalla tyttärellä Pirjolla ja hänen kumppanillaan Gavinilla oli sen verran kiireinen aikataulu Suomen lomallaan. 
– Viime vuosina purjehdusmatkamme ovat olleet lyhenemään päin. Lapset haluavat usein mukaamme lyhyeksi aikaa, ja nyt meillä on yksi lapsenlapsikin, tuumii Risto Vasama. 
Tällä viikolla tehdään taas yksi lyhyempi reissu, kun poika Henrik perheineen astuu veneeseen. Tällöin myös puolentoista vuoden ikäinen Venla saa ensimmäisen purjehduskokemuksensa. 
Vasamat ostivat ensimmäisen purjeveneensä vuonna 1999. Sitä ennen kokemusta oli kertynyt neljä vuotta Bella 8000-moottoriveneellä. 

– Olimme joskus 90-luvun alussa ystävien moottoriveneellä Särkisalon merialueella. Merestä nousi kuhaa ja oli muutenkin niin idyllistä. Silloin kai se ajatus syntyi, että pitäisi itsellekin hommata vene, muistelee Liisa Vasama.
Risto Vasama kävi veneen ostovuonna saaristolaivurikurssin, jolla opetellaan navigointia ja muita veneilyssä välttämättömiä asioita. Moottoriveneellään Vasamat kävivät usein Ahvenanmaalla saakka. Lasten kavereitakin oli tuolloin mukana. 
– Sitten aloin pohtia purjeveneeseen siirtymistä. Purjevene vie tasaisemmin. Olihan purjehduksessa paljon asioita, jotka piti omaksua ihan tekemällä, miettii Risto Vasama.
Liisa Vasaman serkulla oli Artina 33-purjevene, jota hän suositteli. Sellaisen Vasamat lopulta hankkivat. Ensimmäinen kesä kului pitkälti saaristomerellä tuttavien kanssa purjehtien. 
– Silloin oli todella kuuma kesä, muistaa Liisa Vasama.
– Toinen yhtä kuuma kesä oli vuonna 2009. Merellä on yleensä paljon viileämpää, mutta tuolloin ei tuntunut siltä, hän jatkaa. 

Lue juttu kokonaisuudessaan torstaina ilmestyvästä lehdestä!

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20