Kusti Räsänen imuroi tiistaina ruokasalia remontoinnin jäljiltä.
Kusti Räsänen imuroi tiistaina ruokasalia remontoinnin jäljiltä.

Kesän kestänyt Perniön yhteiskoulun remontti valmistuu sisätilojen osalta koulun alkuun mennessä. Kyseessä on alapohjan remontti, jonka takia osa koulun uuden puolen alimman kerroksen lattioista on jouduttu purkamaan sokkelin vierestä noin metrin kaista.
–Siellä on vanhaa laudoitusta ja muuta, ja paineenvaihteluiden vuoksi huoneilmaan on voinut kulkeutua epäpuhtauksia, kertoi Salon tilapalveluiden kaupungininsinööri Janne Lehto viime maaliskuussa.
Työt alkoivat huhtikuussa.
Alkuviikolla osa avatuista kaistoista oli valettu umpeen, osaan levitetty jo valun alle jäävää vaahtolasimursketta ja yhden luokan lattia on jo laatoitettu.
–Laatta sen takia, että se hengittää, kertoo lattiat urakoiva Jarkko Laaksonen.

Erikoisempi työvaihe oli tyhjennettyjen sokkelien vierustojen puhdistus, joka tehtiin jääpuhalluksella hiekkapuhalluksen tapaan.
Alapohjan alapuolen tyhjennys jatkuu ulkokautta, erikoisemman oloinen imuauto jyrisee pihalla vielä tällä viikolla. Autosta lähtevää imuputkea ohjaillaan miesvoimin onkaloissa alapohjan alla.
–Se imee kaiken mitä kuuden tuuman putkesta mahtuu, kertoo Harri Salmi auton vuokranneesta Harrikoneesta.
Auto on Alankomaiden rekisterissä.
–Oli vuokrattava lisää kalustoa, kysyntää on ja koulukohteet halutaan tehdä lomien aikana.
Puhtaaksi imetyn alapohjan alle puhalletaan mursketta, vaahtolasia tai Leca-soraa. Sitä ennen rakennetaan uudet salaojat.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20