Perniön kirkon soittolaitteessa on ollut ohjelmisto-ongelmia, jonka seurauksena kellot ovat soineet keskellä yötä. Ongelmat alkoivat juhannuksena, jolloin soittolaitetta korjattiin vaihtamalla tietoyksikkö. 
Perniön kirkonkellot ovat ohjelmoitu soimaan automaattisesti viikonloppuisin. Muina aikoina Salon seurakunnan seurakuntamestari Lasse Vuorisen työtä on lähettää tekstiviesti laitteelle, joka vuorostaan pistää kellotapulissa olevat moottorit töihin, jotta kellot alkavat soida. 
– Jostain syystä tekstiviestit eivät menneet laitteelle ja tilanne piti korjata. Tämän korjauksen jälkeen laitteisto on alkanut temppuilla omiaan, kertoo Vuorinen. 

Kellot ovat soineet itsekseen etenkin kello kaksitoista perjantain ja lauantain välisenä yönä. 
– Valituksia yöllisistä kirkonkellojen soitoista ei ole ainakan minulle tullut, mutta en tiedä ovatko ihmiset soitelleet tästä muille seurakunnan työntekijöille, sanoo Vuorinen. 
Teknisten ongelmien selvittely jatkuu edelleen. 
– Ongelmaa on korjattu jo kerran, mutta vika jatkuu edelleen. Nyt odottelemme taas korjaajaa. Vian takia olemme nyt pitäneet virrat pois päältä, ettei yöllisiä soittoja enää tulisi, sanoo Vuorinen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20