Markku Weckman (vas) tuli katselemaan vanhoja menopelejä Jyrki Kareniuksen automuseoon.
Markku Weckman (vas) tuli katselemaan vanhoja menopelejä Jyrki Kareniuksen automuseoon.

Jyrki Karenius on pitänyt automuseota Perniössä Erveläntien kupeessa jo kohta parikymmentä vuotta.
Museovieraita käy tasaiseen tahtiin pitkin kesää, mutta he ovat yleensä vähän kauempaa. 
– Eivät perniöläiset täällä juurikaan käy. Kauempaa tullaan kyllä. Jos on vähänkin tämän alan harrastaja, niin sellaisia museo kiinnostaa, tuumii Jyrki Karenius. 
Viime viikon torstaina museoon saapuivatkin Markku Weckman ja Tiina Kannisto Lahdesta. Weckman on innokas vanhojen moottoripyörien ja autojen harrastaja, joka ihasteli silmät pyöreinä museon tarjontaa.
Kirkkaanpunainen Opel Olympia Record R3 Coupe vuosimallia 1965 vangitsi hänen huomionsa pitkäksi aikaa. Auto kiinnosti niin paljon, että Karenius avasi jopa konepellin vierasta varten. 
– Viidellä tonnilla saisit sen, hän lupaili Weckmanille. 

Kyseessä on Kareniuksen mukaan Virkkalan kalkkitehtaan konttorin sihteerin entinen auto, jonka hän osti jo noin 20 vuotta sitten Perniöstä. Kun Karenius kertoo kaikkien ulkona olevien autojen olevan myynnissä, kumppani Tiina Kannisto jo vähän huolestuu.
– Onko sulla myös hinausautoa myynnissä?
Pitkästä syynäämisestä ja kännykkäkameran käytöstä huolimatta kauppoja ei ainakaan tämän käynnin perusteella tehty. Hyvin mahdollista se olisi ollut, sillä Markku Weckmanilla on tälläkin hetkellä kymmenisen moottoripyörää, joista ajokuntoisia on kaksi. Joukossa on myös speedwaypyöriä, koska Weckman harrastaa lajia.
Kännykästään hän näyttää myös kuvan yhdestä autostaan, vuoden 1961 mallia olevasta Chevrolet Apachesta.
– Sillä olen ajellut ihan viime aikoinakin. Katsastin se viimeksi pari viikkoa sitten. 

Lue koko juttu torstaina ilmestyvästä lehdestä!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20