Matildanjärven eteläosan pohjapatoa ei näillä näkymin poisteta. Asiassa teki hallitusaloitteen helmikuussa Saku Nikkanen (sd) ja aloitteen mukana oli kirje, jossa joukko kyläläisiä esitti huolensa järven tilasta.  Paikallinen näkemys on, että järven pohjapato on syypää järven pohjan humuskerrokseen ja järven muutenkin heikentyneeseen tilaan.   Esityksenä oli, että pohjapato purettaisiin ja järven vedenpinnan korkeutta ohjattaisiin säännöstelypadolla, joka sallisi esimerkiksi pohjan humuksen virrata pois järvestä. 


Pohjapadon omistaa Metsähallitus, joka on todennut, että järven pinnan nosto ei ratkaisisi humusongelmaa ja että pohjapato vaikuttaa myös ympäröiviin vesiin.  Ely-keskus on samoilla linjoilla: sen mukaan säännöstelypatoon palaamisella ei olisi merkitystä järven ekologiseen tilaan, joka on humuksesta huolimatta todettu hyväksi.  Salon ympäristönsuojelu toteaa, että Metsähallituksen kanssa olisi sovittava erikseen asiasta, jos kaupunki toimisi luvanhakijana patohankkeessa ja vastaisi padosta Metsähallituksen alueella.   Koska Metsähallitus ei ole suopea padon muuttamiselle, ei kaupungilla ole edellytyksiä jatkaa asian eteenpäin viemistä neuvotteluteitse. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20