Eemeli (Eeli Hämäläinen) antaa verstaastaan käsin lemmenneuvoja piika Liinalle (Tuuli-Maija Jaarinen).
Eemeli (Eeli Hämäläinen) antaa verstaastaan käsin lemmenneuvoja piika Liinalle (Tuuli-Maija Jaarinen).
Kirakan kesäteatterissa on tänä vuonna melkeinpä enemmän uutta kuin vanhaa.  Tarina on monelle ennestään tuttu; kertomus Vaahteramäen Eemelistä, jolla on hyvä sydän ja kauniit aikeet, vaikka joskus niiden toteutus menee vähän mönkään. 

Paljoa muuta vanhaa kuin Astrid Lindgrenin tarina ei sitten olekaan: ohjaaja Lisamaria Markula on ensi kertaa teatteriohjaajana, 18-jäsenisessä näyttelijäkaartissa on noin puolet ensikertalaisia, kyseessä on Kirakan kesäteatterin ensimmäinen koko perheen näytelmä ja vielä päälle päätteeksi katsomon penkitkin ovat uudet. Kerralla katsomoon mahtuu nyt noin 200 henkeä. Samoin uutta on perhelippu ja se, että väliajallakin on lapsille suunnattua ohjelmaa.


Ensi-iltansa Kirakassa Eemeli saa ensi tiistaina.  Jo maanantain harjoituksissa palikat olivat pitkälti kohdallaan: isä Antonin (Olli Suominen) parkaisu tuli sydämestä, kun Eemelin (roolissa vuorottelevat Junius Jokilehto ja Eeli Hämäläinen) hiirtä varten asettama loukku nappasikin isän varpaaseen. Äiti Alma (Taija Jokilehto) otti rivakasti poikansa matkaan ja vei kipin kapin miettimään tekosiaan verstaaseen, joka sekin oli jo paikallaan puu-ukkoineen kaikkineen.
–Koko kylä on ollut mukana. Yhdestä talosta saatiin puu-ukkoja, toisesta työkaluja, kiittelee Lisamaria Markula.


Väkeä värvättiin casting-tilaisuudella tammikuussa eikä Lisamaria Markula sulje pois, etteikö samaa menetelmää voitaisi käyttää joskus toistekin. Lukuharjoitukset aloitettiin helmikuussa ja harjoitustunteja kertyy joka tapauksessa kolminumeroinen määrä. 
–Sillä oppii vuorosanatkin, kun niitä käydään läpi ja harjoitellaan ja harjoitellaan, sanoo toista Iidan roolia tekevä 12-vuotias Pirkko Heiskanen.

Harjoitusten alkaessa hän luki kertauksen vuoksi Eemelin uudestaan ja tarinan tuttuus auttaa sekin opettelussa. Parasta kohtausta ei tarvitse Pirkon kauaa miettiä;  se, jossa Eemeli nostaa Iidan lipputankoon maisemia katselemaan. Tämäkin Kirakassa nähdään.

Koko juttu 13.6. lehdessä.  Vaahteramäen Eemeli 18.6. ensi-illassa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Esa-Matti Ristola kuvasi silkkiuikun pesimäpuuhissa Strömmassa.New

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20