Jonas ja Taija Jokilehto esittelevät Antsun sinapin uutta ilmettä.
Jonas ja Taija Jokilehto esittelevät Antsun sinapin uutta ilmettä.
–Tässä on hauska jatkumo, kun miettii että ennen täällä on tehty makkaraa ja nyt sitten tehdään sinappia, myhäilee Taija Jokilehto Perniön Lihan vanhassa tuotantotilassa. 

Vanhaksi tilaksi paikkaa ei tosin heti uskoisi; sisäpihan rakennuksessa on kevään aikana remontoitu parisataa neliötä uuteen uskoon.  Jatkossa tiloissa valmistetaan sinappia vanhan ohjeen mukaan.  

Somerolla on valmistettu Antsun sinappia vuodesta 1963 lähtien. Aluksi kioskiyrittäjä teki sinappia omaan käyttöönsä, mutta somerolaisten päästyä sinapin makuun sitä alettiin valmistaa myös pullotavarana myytäväksi.  Vuodet vierivät, kioskiyrittäjä ikääntyi ja sinapin valmistus siirtyi jokioislaiselle yritykselle, jolle sinappi ei kuitenkaan ollut ydinliiketoimintaa ja siitä haluttiin hankkiutua eroon.  Jokilehdot päättivät tarttua eteen tulleeseen tilaisuuteen.


Sinappituotantoa varten perustettiin Jellow Factory Oy ja tilat haluttiin löytää mielellään Perniöstä. 
Vanhassa makkaratehtaassa on tehty remonttia kevään ajan ja ensimmäiset pullot on jo saatu maailmalle.  Tarkka resepti ja laitteet tulivat edelliseltä valmistajalta, sen sijaan pullo pistettiin täysin uusiksi. Uuden ilmeen loihti perniöläissyntyinen palvelumuotoilija Annaliisa Salmelin.  Tuotteen tarina haluttiin näkyviin ja ilmeestä kerralla uusi ja kunnollinen.

Osaksi asiakkaat ovat entisenkin yrityksen kanta-asiakkaita eteläisessä Hämeessä.  Eteläisen Salon mahdollisten jälleenmyyjien oville Jokilehdot lähtevät tuotettaan esittelemään näinä päivinä.
–Haastattelun jälkeen ajattelin ottaa laatikollisen mukaan ja kävellä pihan yli marketiin, Jonas Jokilehto naurahtaa. 

Koko juttu 6.6. lehdessä. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20