Herne ja tilli ovat kasvukauden alussa. Hästössä on harsotettu viitisentoista hehtaaria viljelysmaita, kertoo Janne Eriksson.
Herne ja tilli ovat kasvukauden alussa.  Hästössä on harsotettu viitisentoista hehtaaria viljelysmaita, kertoo Janne Eriksson.
Kevät on vaihtelevuudestaan huolimatta suosinut villjelijöitä. Perjantaina levitettiin harsoa Hästön tilan pellolle, johon on kylvetty tilliä ja hernettä. 
–Keskimäärin kylvöpäivä on huhtikuun kymmenes, tänä vuonna se oli kolmas, joten sen verran ollaan aikaisessa, summaa Janne Eriksson. 

Herneestä oli hänen mukaansa näkyvissä jo pienenpieni itu; ensi viikolle ennustettua lämpöaaltoa viljelijä odotti hyvillään.
–Silloin on harson alla jo oikein lämmin ja herne alkaa taimettua hyvin, Eriksson uskoo.
Mansikka on sekin jo kasvamassa.
–Harsolla on oma osuutensa hallantorjunnassa ja siihen saa varautua pitkään. Sanoisin, että kesäkuun kymmenes on tällä alueella kriittinen päivä, Eriksson toteaa.

Hästö työllistää tänäkin vuonna ulkomaisia työntekijöitä ja heidän etujoukkonsa on jo töissä.
–Tehdään harsotuksia ja valmistelevia töitä, Eriksson sanoo.

Lämpimät päivät ja yöpakkaset ovat kuivattaneet maanpinnan hyvin. Hästössä uskotaan, että pääsiäisviikolla kasvinviljelytiloilla lähdetään toden teolla liikenteeseen.
–Maassa on vielä kosteuttakin ja se pitää saada hyödynnettyä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20