Salossa jatkuu retkeilyreittien kehittäminen. Viime elokuussa käynnistynyt kehityshanke päättyy tammikuun lopussa, ja sen puitteissa on mietitty kaikkiaan kuuden kohteen jatkojalostamista. 
–Seuraavaksi lähdetään hakemaan jatkohanketta Ely-keskukselta ja sitä kautta toteutusta, kertoo projektipäällikkö Tapio Hartikainen. 

Eteläistä Saloa koskevat etenkin melontareitit niin Kiskonjoella kuin merialueellakin. Reiteille on kaavailtu esimerkiksi opasteita ja viitoituksia, laavuja tai tulentekopaikkoja ja vesipisteitä.   Tapio Hartikainen korostaa, että kyseessä on vasta suunnitelma ja ennen toteutusta tulevat eteen esimerkiksi neuvottelut maanomistajien kanssa. 
–Toteutus tapahtuisi varmasti vaiheittain ja sovittava on sekin, kuka hoitaa uudet rakenteet jatkossa.  Jos tehdään esimerkiksi tulentekopaikkoja, niistä on jonkun vastattava, mutta kaupunki se ei varmastikaan joka kohteessa voi olla.

Jos jatkohanke saadaan aikaan, voi Hartikaisen mukaan jotain tapahtua maastossa jo ensi syksynä.
 Melontareittien lisäksi eteläistä Saloa koskevat retkeilyreitti Salo-Lehmijärvi-Kirjakkala sekä pyöräilyreitiksi mietitty Rannikkoreitti.   Suunnitelman mukaan Salosta Lehmijärvelle tuleva reitti voisi jatkua Kirjakkalaan ja yhtyä näin kansallispuiston reitteihin. Yksi työryhmän esiin heittämistä ideoista on ollut tehdä rannikkoreitille jatkoyhteys Särkisaloon ja lisäksi on heitetty esiin idea jatkoyhteydestä välillä Petusta Bromarviin.  Toistaiseksi Pettu-Bromarv-yhteys on puhtaasti ajatuksen ja vision tasolla oleva idea.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannallaNew
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20