Kai Schneider toivoo, että vanhoja metsiä suojeltaisiin nykyistä enemmänkin. Schneider kuvattiin Teijon kansallispuistossa.
Kai Schneider toivoo, että vanhoja metsiä suojeltaisiin nykyistä enemmänkin.  Schneider kuvattiin Teijon kansallispuistossa.
Kai Schneider kulkee ketterästi, vaikka metsäpolku on lumisen liukas. Rutiini luonnossa kulkemiseen on vankka; takana on 20 000 melontakilometriä ja laskematon määrä kansallispuistoissa ja muissa metsissä jalan kuljettuja matkoja. 

Teijolle vuonna 1995 muuttaneen Schneiderin yritys Extreme fun tuottaa luonto- ja elämyspalveluja.  Lisäksi mies istuu ensimmäistä kautta Salon valtuustossa ja pyrkii nyt vihreiden listalta myös eduskuntaan.

Vaalien pääteemat ovat selvät: kärjessä ovat ympäristö ja heikoimmin toimeentulevien asema.  Schneideriä huolestuttaa luontotyyppien kato ja monen lajin uhanalaisuus;  metsätaloutta tarvitaan, mutta vanhat metsät pitäisi jättää hakkuilta rauhaan ja jatkuvapeitteistä metsänkasvatusta suosittava.
–Vanhojen metsien suojelua olisi edistettävä ja suojelualueita tarvitaan lisää. Metsätalous ei saa aiheuttaa uhanalaisuutta. 

Raharei´istä isoin tulee empimättä:  Schneider olisi valmis panostamaan nykyistä enemmän koulutukseen.
–Lisää lähiopetusta on saatava. Etenkin ammattikoulussa oppilaat joutuvat pähkäilemään ihan liikaa itse.


Schneider kuuluu perustulon kannattajiin; perustulomallissa pätkätyöllä tienaaminen olisi helpompaa ja pätkätöiden lisäksi yrittäjyys on tulevaisuutta.
–Pieniä yrityksiä tulee olemaan vielä enemmän.  50 000 euron liikevaihtoon asti alv saisi olla nollan. Sillä voisi jo joku elääkin.

Maakunnallisesti tärkeäksi hankkeeksi Schneider nostaa tunnin junan, olkoonkin että pohjoinen linjaus olisi hänestä ollut parempi.   Sähköautoon Schneider ei usko sokeasti: akut tarvitsevat mineraaleja ja ovat käyttöikänsä jälkeen ongelmajätettä.  Ekoteko olisi sitä vastoin ajaa vanha auto loppuun tai muuttaa bensa-auto kaasuhybridiksi.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20