Musa Veseli tarttuu toimeen kun tarvitaan. ”Aamulla leikkasin lihaa, kun automaatti ei toiminut”.
Musa Veseli tarttuu toimeen kun tarvitaan. ”Aamulla leikkasin lihaa, kun automaatti ei toiminut”.
Musa Veseli on tyytyväinen mies. Tiistaina hän sai päätökseen reilun kahden vuoden projektin, missä oli liikkuvia osia melkein liikaa.
–Meillä on nyt sopimus Keskon kanssa rullakebabien jakelusta Varsinais-Suomen K-kauppoihin.

Käytännössä se tarkoittaa, että kauppojen tilaukset tulevat suoraan rullatehtaalle ja kuljetusyrittäjä vie kuorman Keskon Liedon terminaaliin, mistä ne matkaavat kauppoihin ja vielä oikeaan kauppaan liki automaattisesti.

Tähän asti tuotteet ovat kulkeneet tehtaan omilla autoilla.  Se on rajoittanut tuotannon lisäämistä ja nyt työntekijät saadaan tien päältä valmistamaan rullia.
–Tuote itse hoitaa myynnin, Veseli tuumaa.

Samalla aukenivat mahdollisuudet lisätä tuotantoa vaikka koko maahan, mutta Veseli haluaa edetä rauhallisesti ja tehdä kaiken kerralla kuntoon.
–Maltilla, että kaikki toimii. Ensi maanantaina tilauksia sitten tulee.

Tehdas on investoinut automaattileikkureihin, jotka vuolevat tauotta lihaa rullien täytteeksi.  Seuraavaksi tarvitaan lisää kylmätilaa.

Musa ei huoli mitään titteliä itselleen juttuun.
–Kaikki me teemme rullia, hän sanoo ja viittaa hihnalle, mistä tipahtelee pakkauksia. Kirkkaan punainen kääre kertoo, että tässä tapauksessa tulisia.

Musa Veseli muistelee Perniön Kebabin alkuaikoja.
–Teimme viiden kilon ”kannun”, sitten kymmenen kilon, sitten viidentoista.
Jossain vaiheessa kebab kierrettiin rullalle ja niintä kiikutettiin torin yli paikalliseen K-marketiin. Nyt päivätuotanto on kolmisentuhatta rullaa.
–Tämä on heikointa aikaa, viikossa menee ehkä 8000 rullaa, kun kesällä määrä voi olla 15 000 rullaa.

Jonkinlaisen kuvan kokoluokasta antaa lihan määrä; rullatehdas ja ravintola käyttävät vuodessa naudanlihaa noin 70 tonnia, jauhoja menee viikossa lavallinen, 800 kiloa.
K-ryhmän kauppoja on sopimuksen piirissä 155, Uusimaa olisi ollut mahdollista ottaa jo mukaan.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20