Ines Byman hämmästyi omaa kuvaansa Gerontologia-lehden kannessa. Andrea Vannucchi on kuvannut Ineksen perunapellolla viime keväänä.
Ines Byman hämmästyi omaa kuvaansa Gerontologia-lehden kannessa. Andrea Vannucchi on kuvannut Ineksen perunapellolla viime keväänä.
– Kamalan hauskaa on ollut, nauraa Ines Byman istuessaan syömään naapurinsa Andrea Vannucchin keittämää hernesoppaa.

Särkisalon Förbyssä asuvat naapurukset ovat viettäneet viimeisen vuoden erityisen tiiviisti yhdessä. Ines Byman on nimittäin yksi niistä ikäihmisistä, jotka ovat antaneet Andrea Vannucchille ja Tarja Lapilalle makupaloja siitä, mikä heidän ikäisilleen ihmisille on tärkeää. Ines Bymanille sitä on esimerkiksi mustikoiden poimiminen tai perunan istutus. Yhdessä Andrean kanssa on käyty myös mattopyykillä sekä katsomassa käärmeitä kalliolla.

Byman on päässyt myös tuoreen ”Gerontologia” –lehden kansikuvatytöksi. Vanhuutta tutkivan tieteen oman lehden kansikuvat ovat jo pitkään olleet Andrea Vannucchin kuvaamia.

– Ei kauhean kallis jumppaohjelma. Muuten pitäisi mennä kuntoutukseen, pohtii Byman. 

Kansikuvassa Ines Byman istuttaa viime keväänä perunoita viereiselle pellolle.

Tarja Lapila ja Andrea Vannucchi ovat tutustuneet reilun vuoden kuluessa noin kymmeneen Perniön seudun ikäihmiseen, ja viettäneet heidän kanssaan runsaasti aikaa jokaisena vuodenaikana. Arki on ehtinyt tulla hyvin esiin. Aktiivisten ja vielä kotona asuvien vanhusten kautta tärkeitä asioita voidaan viedä myös laitoksiin esimerkiksi valokuvien muodossa. Näin pidetään yllä ikääntyneen kosketusta siihen kotona elettyyn arjen todellisuuteen, johon hänellä ei enää ole konkreettista paluuta.


Lue Lisää Perniönseudun Lehdestä!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20