Kiskonjoella tehtiin viime viikolla sähkökoekalastuksia. Prinkkalankoskella olivat haavien kanssa viime torstaina kalastusalueen Olli Ylönen ja Valonian Janne Tolonen.
Kiskonjoella tehtiin viime viikolla sähkökoekalastuksia.  Prinkkalankoskella olivat haavien kanssa viime torstaina kalastusalueen Olli Ylönen ja Valonian Janne Tolonen.
Kiskonjoen latvavesillä elää taimenkantoja. Jopa kolmen ikäpolven taimenia löydettiin Salon seudun kalastusalueen koekalastuksissa viime viikolla.
–Se, että puroissa on eri-ikäisiä kaloja, kertoo siitä, että kannat voivat ihan tyydyttävästi, sanoo kalastuksilla mukana ollut Valonian vesiasiantuntia Janne Tolonen.

Taimenia tavattiin muun muassa Aneriojärven ja Kurkelanjärven alueilta.
–Se oli myönteinen yllätys, että taimenta löytyi myös uusista puroista, Tolonen tiivistää.

Sähkökoekalastuksia tehtiin tällä erää parikymmentä. Latokartanonkoskella ei nyt kalastettu. Kosken voimalaitoksen ja Latokartanonkosken välillä tutkittiin kaksi kohtaa; Pyölinkoskelta ja Prinkkalankoskelta haaveihin jäi tavanomaisia lajeja kuten haukea, särkeä ja salakkaa, mutta lohikaloja ei. Janne Tolonen uskoo, että lohikaloja kuitenkin on koko joen matkalla, mutta tutkituilla paikoilla ei ole varsinaista taimenten poikastuottoa, vaan kyseessä ovat pitkin uomaa kulkevat kalat.

Yksi pullonkaula kalojen matkalla merestä kohti Kiskon kirkkojärveä on Kosken voimalaitos, jonka vierelle on suunniteltu kalatietä. Tolonen kertoo, että lisäksi joessa on vanhoja myllypatoja ja muita rakennelmia, jotka estävät nousun.
Kiskonjokivesistön kunnostuksiin on käynnissä EU-rahoitteinen Freshabit-hanke. Koekalastuksien tuloksia on mahdollista käyttää hankkeessa hyväksi.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20