Metsänreunassa lähellä Aijalaa hirnahti maanantaiaamuna kahdeksan jälkeen käyntiin vanha traktori. 

Joonas Flink tekee vuodessa satoja motteja klapia.
Joonas Flink tekee vuodessa satoja motteja klapia.


Dieselin raksutukseen alkoi kohta sekoittua hiukan muutakin ääntä, kun Joonas Flink alkoi syöttää rankaa traktorin takana pyörivälle klapikoneelle.

Perniöläistä  Flinkiä voi perustellusti kehaista yritteliääksi kaveriksi.   Vasta 18-vuotiaalla nuorukaisella on rutiinia metsätöihin enemmän kuin useimmat elämänsä aikana hankkivatkaan.


Yläasteiässä, kolmetoista-neljätoistavuotiaana, heräsi  kiinnostus puuhommiin.
Aluksi puuta myyntiin tehtiin kirveellä.

Mukaan porukkaan tuli samanikäinen serkku Niko, ja metsässä alkoi kulua entistä enemmän aikaa.
– Kyllä jotkut koulussa vähän ihmettelivät tätä työntekoa, naureskelee Flink.

Nyt puuhomma on Joonas Flinkille lähes täysipäiväistä työtä, perustettuna on oma toiminimi,  ja serkku tekee sen, minkä omilta päivätöiltään ehtii. 

Maanantaiaamuna hommat alkoivat kahdeksalta ja loppuaikaa ei tiennyt vielä tekijä itsekään.

Kalusto on kasvanut vuosien mittaan:  Fordsonin lisäksi plaanilla seisoo nyt oma klapikone, samoin toinen traktori jonka perässä oli maanantaina asiakkaalle lähdössä kahdeksan mottia pystyynkuivuneista rungoista tehtyä klapia.  

Lue koko juttu Perniönseudun Lehdestä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20