Lainamakasiinin yläkertaan avattiin tiistaina uusi näyttely. 

Marleena Linnakoski toteaa, että grafiikkatyö on myös hyvä sisustuselementti.
Marleena Linnakoski toteaa, että grafiikkatyö on myös hyvä sisustuselementti.


Korentojen valssi  –näyttelyssä on esillä Marleena Linnakosken syväpainomenetelmällä tehtyä grafiikkaa.

Helsinkiläinen Linnakoski on ollut Perniön kesäasukas jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Perniön maisemat ja raitit ovat tulleet tutuiksi ja sitä kautta myös Lainamakasiini.
– Olen käynyt tässä kahvilla ja huomannut, että täällä on todella idyllinen näyttelytila, Linnakoski sanoo.

Linnakosken töissä toistuu vahvasti liike. Useissa teoksissa näkyy tanssijoita, joiden liike on pysäytetty. Joissakin liike on vasta alkamassa. Yhdessä klovni viettää lepohetkeä riippukeinussa, toisessa väsynyt juhlija näkyy peilin kautta makoilemassa sängyllä. Tunnelma kuvissa on liikkeestä huolimatta rauhallinen. Grafiikkatyöt mielletään usein mustavalkoisiksi, mutta joukosta löytyy myös värillisiä teoksia.
– Väri ei ole näissä ratkaisevassa asemassa, vaan tunnelma ja fiilikset, Linnakoski pohtii.

Linnakoski työskentelee Helsingin ranskalaisessa koulussa kuvataideopettajana. Tällä hetkellä oma taiteen tekeminen on siis lähinnä harrastus. Hän valmistui vuonna 1984 Taideteollisesta korkeakoulusta ja osa näyttelyssä esillä olevista töistä onkin opiskeluajoilta.

Korentojen tanssi Lainamakasiinissa 30.7. asti.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20