Taiteilijatalo Pyynpivosta voi löytää kesän ajan muun muassa Marimekon pitkäaikaisen johtajan Kirsti Paakkasen, muusikko Lauri Tähkän ja tekstiili– ja vaatesuunnittelija Vuokko Nurmesniemen. Konkreettisesti heitä ei välttämättä paikalla tapaa, vaan heitä voi ihailla valokuvaaja Kira Gluschkoffin valokuvissa.

Gluschkoffin ja Kaija Rosman yhteisnäyttely Lightnings - Salamointia  avaa kurkistusikkunan estetiikan ja muodin maailmaan. Gluschkoff on muotikuvaaja, joka on kuvannut muodin saralla lähes kaiken mitä Suomessa voi tehdä. Kotimaisista muotilehdistä hän on tehnyt töitä ainakin Gloriaan, Oliviaan, Trendi–lehteen, Cosopolitaniin ja Elleen.  Maailmallakin hän on työskennellyt, muun muassa Pariisissa ja New Yorkissa.

Kaija Rosma (vas.) kutsui pitkäaikaisen työparinsa Kira Gluschkoffin pitämään näyttelyn Pyynpivoon.
Kaija Rosma (vas.) kutsui pitkäaikaisen työparinsa Kira Gluschkoffin pitämään näyttelyn Pyynpivoon.

Gluschkoffin tie muotikuvaajaksi kulki kahta eri reittiä. Hänen ollessaan 15–vuotias, tapahtui jotain, joka antoi alkusysäyksen hänen tulevalle valokuvaajan uralleen. Gluschkoffin vanhemmat tekivät tutkimusmatkoja Siperiaan, kuvaamaan alkuperäiskansoja. Mukana kulkenut tytär ikuisti matkoja reportaasin muotoon. Kuvat kiinnostivat maailmalla ja niitä myytiin heti useisiin kansainvälisiin julkaisuihin. Se herätti nuoren tytön kiinnostuksen valokuvaukseen.
– Vasta 21–vuotiaana kuitenkin päätin, että minusta tulee valokuvaaja ja muotikuvaaja, Gluschkoff muistelee.

Toinen reitti sai alkunsa kameran toiselta puolelta.
– Olen tehnyt mallintöitä aikaisemmin. Sitä kautta ymmärsin, että tällainen ammattiryhmä on olemassa.
– Silloin kun aloitin, niin ei ollut mitenkään normaalia, että nainen on muotikuvaaja. 99 prosenttia oli mieskuvaajia. Nyt suhde on suunnilleen tasapainossa. Suomessa ja on paljon hyviä naiskuvaajia.

Lightnings - Salamointia Taiteilijatalo Pyynpivossa 2.7. - 7.8.2011, to-su klo 12-18.

Lue koko juttu kokonaisuudessaan uusimmasta Perniönseudun Lehdestä!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20