Jos mielii säilöä mansikkaa, liikkeelle pitää lähteä näillä hetkillä, sillä satokausi on tällä hetkellä parhaimmillaan.

Hästön tilan isännän, Janne Erikssonin mukaan kuluvan viikon sää määrittelee pitkälti sen, kuinka kauan sesonki vielä kestää.
– Meillä noukitaan keksimäärin kuusi viikkoa ja nyt on mennyt jo kaksi viikkoa. Toivottavasti saadaan vielä neljä viikkoa poimia, Eriksson sanoo.

Tämän kesän sato vaikuttaa varsin hyvältä.
– Laatu ja mansikan koko on vähintäänkin kohtuullinen.

Sesonkiaikaan poimimiseen ei riitä muutama käsipari vaan lisätyövoimaa on palkattu Baltiasta. Tällä hetkellä vahvuus pellolla ja pakkaamossa on 80 työntekijää.


Vähän matkan päässä Melkkilässä mansikat ovat kasvaneet avomaalla ilman harsoa. Kypsyminen ottaa aikaa hieman harsotettuja kauemmin mutta myös Melkilässä ovat marjat punehtumassa. Ttämän viikon aurinkoinen sää viittaa Sari Melkkilän mukaan siihen, että alkuviikosta päästään poimimaan.
Myös Melkkilän tilan mansikkasato vaikuttaa hyvältä. Mansikat eivät ole vaatineet tänä vuonna lainkaan tuhohyönteisten torjunta-aineita.