Salossa vireillä oleville kolmelle jätevesiosuuskunnalle jäi kesän ajaksi yksi avoin kysymys.

Kaikkien kolmen osuuskunnan rahoitushakemukset olivat tiistaina Salon teknisen lautakunnan käsiteltävänä.
Vasta päivää aiemmin kaupunginhallitus oli käsitellyt sitä, millä periaattein vesi-ja viemäriverkkoa laajennetaan toiminta-alueiden ulkopuolelle, samoin vesihuollion kehittämissuunnitelmaa.  Teknisen lautakunnan esityslistaa tehtäessä ei näin ollut tietoa siitä, mikä on suurempi linjaus asiassa.
Tekninen lautakunta jätti vielä rahat jakamatta ja päätti palauttaa asian uudelleenvalmisteluun.


Kotaladon osuuskunta oli anonut kaupungilta 246 500 euron avustusta,  Lupajan osuuskunta lähes samansuuruista ja  ja Kuusjoen osuuskunta havitteli 322 000 euron apua.
Kaupungin tuki on vain osa kokonaisrahoituksesta:  viemärihankkeiden kustannusarvioksi tulee yhteensä nelisen miljoonaa euroa ja enimmillään osuuskuntien uusiin viemäreihin voi liittyä yli 300 kiinteistöä.   Suoran tuen lisäksi kaupungilta tarvitaan lainantakaus ja oman avustuksensa antaa myös Ely-keskus.

Salossa kolmen osuuskunnan vireillä olevat viemäriverkot ovat koko maankin mittakaavassa massiivinen hanke.
– Elleivät nämä ole Suomen suurin projekti lajissaan, niin ainakin lähellä sitä, toteaa osuuskuntien toimitusjohtaja Timo Korpinen.

Osuuskunnista kaksi toimii Perniössä, toinen Kotaladossa ja toinen Lupajalla.  Kolmas on Kuusjoella.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20