Katri Salomaa pistää puhelimen pöydälle. 
Omien lemmikkien hoito tuli koulupäivien päälle. Katri Salomaan (vas) ja Ida Tallqvistin kanssa lenkillä Jade ja Noora.
Omien lemmikkien hoito tuli koulupäivien päälle. Katri Salomaan (vas) ja Ida Tallqvistin kanssa lenkillä Jade ja Noora.

– Juuri ennen kuin tulit, soitettiin eläinklinikalta, että koska ehtisin työhaastatteluun, hän hymyilee.

Ammattilaisille olisi siis ottajansa, tuoreillekin.  
Katri Salomaa ja Ida Tallqvist kuuluvat ammattiin viime viikolla valmistuneiden joukkoon: nuoret naiset pokkasivat eläintenhoitajan paperit Kemiön Brusabyssä.

 Ammattiin tähtäävät opinnot ammattikorkeakoulu Axxellissa kestivät kaksi vuotta, ja käsien läpi kulki melkoinen valikoima eri eläimiä.
– Päästiin tekemään töitä lehmän lypsystä kilpikonnan kynsien leikkuuseen, nauraa Ida Tallqvist.
Brusabyssä monipuolisuus tulee luonnostaan, kun samalla tontilla on monenlaista:  klinikka, navetta, löytöeläintalo ja hevostallit.

Kaiken ohessa tuli opittua ruotsin kieli entistä paremmin. Brusabyssä opetus tapahtuu ruotsiksi,mutta lukion ruotsintunneista ei sittenkään ollut mainittavasti apua ensi metreillä Kemiössä.  Suomenruotsalaisilla on omat jipponsa kielen suhteen ja lisäksi on paljon erikoista ammattisanastoa.
–Muistan kun istuimme ihan hermoina ruokalassa ekoina päivinä ja kyselimme toisiltamme, että ymmärrätkö yhtään mistä nuo puhuvat, Katri Salomaa muistelee.

Lue koko juttu Perniönseudun Lehdestä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20