Timo Nuutisen nimi on tuttu  koululaisille vuosien ajalta.  
Timo Nuutinen kertoo kuvin ja sanoin, mitä leikillään lyömisestä voi seurata. Animaation lisäksi on valokuvia tositapahtumista.
Timo Nuutinen kertoo kuvin ja sanoin, mitä leikillään lyömisestä voi seurata. Animaation lisäksi on valokuvia tositapahtumista.

Tyksin teho-osastolla sairaanhoitajan työssään mukiloinnin jälkiä nähnyt mies on kertonyt väkivallan seurauksista kouluissa 25 vuoden ajan.
Kertomisen tarve ei ole vähentynyt.  Väkivaltaviihteen määrä on lisääntynyt, tietokonepeleissä mätkitään toden teolla, verkosta saa pikkuvaivalla nähtäväkseen mitä vain.
Timo Nuutinen ei silti syyllistä pelejä tai videoita.
– Se olisi naiivia. Samalla periaatteella voitaisiin kieltää rallipelit, jotka aiheuttavat kaahaamista.
– Näitä katsotaan kuitenkin. Olisi epäreilua, jos rinnalla ei saisi näyttää todellista faktaa siitä, mitä väkivallasta seuraa, heittää Nuutinen.
Tyttöjen ja poikien käytös on lähentynyt toisiaan, tyttöjen käyttämän väkivallan määrä on noussut samalle tasolle poikien kanssa.   
Tärkeintä on kertoa, että edes leikillään tehdyn lyönnin seurauksista ei voi olla varma ja siksi sitäkään ei pidä tehdä tai hyväksyä. Pää voi kestää jonkun kolhun, tai sitten ei ensimmäistäkään.
Lyöjä ei voi tietää, mitä seurauksia iskulla on ja siksi leikkimielistäkään läppäisyä ei pidä hyväksyä.
– Kasvojen luut voivat potkusta hajota yli kahteensataan osaan, muistuttaa Nuutinen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20