Perniön aseman risteyksessä nopeudet ylittyvät helposti.
Perniön aseman risteyksessä nopeudet ylittyvät helposti.
Kantatie 52 voi saada nopeusvalvontakamerat vuonna 2013.

Kameravalvonta kantatielle on yksi toimenpide, joita Salon liikenneturvallisuustyöryhmä ehdottanee toteutettavaksi tammikuussa julkistettavassa esityksessään.


Asia on harkinnassa myös Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa.  Liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang kertoo, että alustavasti suunniteltu rakennettavaksi kameravalvontaa vuonna 2013.

– Kantatiellä 52 tapahtuu paljon onnettomuuksia, joissa ylinopeudella on suuri onnettomuuden vakavuutta ja seurauksia pahentava vaikutus, toteaa Jaakko Klang.


Hän uskoo, että kameravalvonnalla voitaisiin saavuttaa tuloksia nopeuksien hallinnassa.  Tutkimuksissa yli 20 km/h ylinopeuksien on todettu vähentyvän valvotuilla tieosuuksilla 30-50 prosenttia.

Keskinopeuksia kameravalvonnan käyttöönotto on Klangin mukaan laskenut jopa viisi  kilometriä tunnissa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannallaNew
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20