Tervepä terve. Toimituksen koilliskopin viikkolippu täytetään tässä seuraavaksi.
***
Niin se on käynnissä eduskuntavaalien ennakkoäänestyskin. Sitten pitäisi enää päättää, ketä itse äänestää eli kenen vinkkelistä asiaa katsoo. Omasta ei kannata.

Selitän. Meikäläisen kaltaisillahan ei ole hätäpäivää: valkoihoisen, vakitöissä käyvän sekasyövän yksityisautoilijamiehen  asema on etuoikeutettu, vaikka miten joku oman elämänsä Kari Suomalainen yrittäisi muuta rutista. Ainakaan viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen yksikään hallitus ei ole meidän porukkaamme ahtaammalle ajanut ja tuskin niin käy vastakaan. Tässä ei todella uhkaa kuin ylivelkaantuminen ja kakkostyypin diabetes ja niistäkin voi ainakin toista yrittää pakoilla.

Sitä vastoin jo aika kirjava tuttavapiiri näyttää asiasta sen toisen puolen.  Esimerkiksi seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvilla kavereilla on ihan pelkoja mahdolliseen vaalitulokseen liittyen, ja tämä on asia, josta on mahdoton repiä huumoria.

Nuoremmille voidaan tässä välissä kertoa, että Suomalainen oli se takavuosien pilapiirtäjä, jonka kuvat ovat vanhenneet käsiin nopeammin kuin taannoin ostamani punaisen lapun maito. 

Että ei tässä tarvitse yhdestäkään ehdokkaasta vakuuttua vaan enemmänkin äänestäjistä:  kuka ahtaammalla olevista on se, jonka asialla voisi itsekin äänestäessään olla.

***
Sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla kommentointi on välillä rajattoman tympeää. On uhkailua, huorittelua, piiperöksi haukkumista ja muuta sellaista, jonka suorittajaa on vähän paha ottaa vakavissaan.  Oma normaali voi olla toisen ääripää ja tästähän se tappelu syntyy.

Kuumakalleille voi suosittaa pestautumista polkupyöräkorjaamoihin. Niissä tarvitaan tähän aikaan vuodesta hyviä pinnankiristäjiä. 

***
Ei sillä, ettei tässä voitaisi säästövinkkejä antaa. Tiistain uutiset kertoivat, että Uudessakaupungissa oli käynnissä massaevakuointiharjoitus.  Tarkoituksena oli saada jäänmurtaja tyhjennettyä väestä nopeasti.

Mihin tässä Rajavartiolaitosta tarvitaan, kun mallia voi katsoa matkustajapuolen varustamoista, joissa homma hoituu yhdellä tangentin painalluksella.  Jos Turkuun  matkaavassa risteilijässä purseri kuuluttaa Houtskarin kohdalla, että lähestymme satamaa, on minuutin päästä jo tuhat  ihmistä kassiensa kanssa ovella ulospääsyä vartoamassa. 

***
Elinkeinopuolelta ei sen enempää kuin että akkutehdasta vartoillaan.  Joku tuossa jo oli tietävinään, että siellä on periaatteena tämän Paristoteleen filosofia.
***
Heip.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20