Tervepä terve. Toimituksen koillisauditorion viikkoseminaari  pidetään tässä seuraavaksi. 
***
Salossa on ollut puheenaiheena mahdollinen Valmet Automotiven akkutehtaan tulo vanhaan puhelintehtaaseen Meriniityn reunalle. Hyvä niin. Tiedossahan on jopa yli 300 työpaikkaa.
Toisaalta uutta ei ole: täällä peltovyöhykkeellä on ihan tuttua kauraa, että se tarkoittaa töiden alkua, kun Valmet ilmestyy pellonlaitaan.
***
Rektytoinnissa toivelistalla on toimihenkilöitä ja tuotannon työntekijöitä. Tekijöitä tarvitaan ja johtaminen on olennaista. Toteen on näytetty sekin, että edestäpäin ja esimerkillä sitä johdetaan.

Selitän. Tämä liittyy liikenteeseen siinä missä akkutehdaskin. Aluksi tulee informatiivinen osuus.

Aikaisemmin valtatie 110:lta Turun suunnasta tuleville oli Halikossa samat liikennevalot oikealle kääntyville ja suoraan jatkaville.  Kun vihreä paloi, sai posottaa kohti Helsinkiä tai kääntyä Meriniittyyn. Kääntyvien piti tietysti antaa tilaa kevytväylän käyttäjille.

 Jokin aika sitten tehtiin parannuksia ja asennettiin oikealle kääntyville nuolivalot.  Nyt saa kääntyä vasta, kun vihreä nuoli palaa ja samalla kevytväylän käyttäjille ovat tietysti valot punaisena. 

Jos joku joskus kertoo tutkittuna tietona, että ihminen ajelee autoa pitkälti ulkomuistista, niin en ylläty. Näin on.  Nyt valoremontin jälkeen saa mainitussa risteyksessä parhaimmillaan kolmena aamuna viidestä nähdä, miten Meriniittyyn kääntyjät ajavat pokerinaamalla päin omaa punaista valoaan, palaahan se suoraan meneville tarkoitettu valo jo vihreänä. Se, josta on menovuorot viimeiset parikymmentä vuotta katsottu.

Tällä viikolla tehtiin kyseenalainen ennätys; punaisia päin menijöitä oli jonossa kerralla neljä.  Kun ensimmäinen menee, ei muissakaan autoissa kyseenalaisteta oikeutta lähteä liikkeelle.

Kolkointa on, että hyvässä uskossa omalla vihreällään liikkeelle lähteneet kävelijät ja pyöräiljät ovat tässä tosivaarassa.

 Että esimerkillä sitä johdetaan. Vaikka sitten autokulkue yli koululaisten. 

***
Liikennettä on sekin, että Pohjois-Korean johtaja matkasi viime viikon huippukokoukseen junalla. Kaverilla on kotimaassaan vissi julkikuva, mutta sen ulkopuolella ovat lehtikuvaajien kamerat valmiina ottamaan myös vähemmän puunattuja kuvia. Hilpeyttä herättikin kuvasarja, jossa johtaja pisti rautatieasemalla junan vierellä tupakaksi.  Röyhyttely ei ole niitä asioita, joista varsinaisesti kansalle huudellaan.   
Tässä tietysti olisi voinut välttyä kiskaisemalla sauhut sisällä, salapolttelun perinteiden mukaan vaikka vaunun käymälässä.  Voisi jopa sanoa, että tupakkipaikkana se toimii kuin junan vessa.
 ***
Heip.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20