Tervepä terve. Toimituksen koillishihan viikkokilluttimia väläytellään tässä seuraavaksi.
***
Sitähän on asioita, joita en käsitä. Niin kuin kevytlimsat, Kaija Koon uudemman tuotannon suosio ja jalankulkijat ilman heijastinta. 

Toisaalta viimeksimainituilla on ehkä kunniakas pyrkimys säästää julkisia varoja. Joskushan käy niin, että mustissaan pimeää piennarta kulkenut jalankulkija ei koskaan tarvitse kallista vanhainkotipaikkaa.

Heijastinhan on kuin kesäkissa. Joka vuosi molemmista asioista kampanjoidaan ja aina on joku houkka, joka viisaista neuvoista viis veisaa.

Jos ei henkikullan säilyminen ole hyvä peruste käyttää heijastinta, olisiko se, että siinä voi jatkaa mainostolppana olemista.

Selitän. Monesti merkkivaatteissa on kissankokoisilla kirjaimilla valmistajan nimi selässä tai rinnuksissa. Jotkut haluavat mainostaa vaatemerkkejä ja sillä kai nämä tekevät kauppansa.
Vaan entä, jos juuri siitä on kyse, että kyläkapakan tai museon tunnuksella varustettu heijastin koetaan noloksi eikä sitä haluta mainostaa, mutta Hilfigerin logolla kimmeltäjä kelpaisi kyllä. Jos näin, niin alkapaahan Adidaksella tai jossain tehtailu.

Provisiot ideasta voi lähettää tänne toimitukseen. Rekalla mahtuu pihaan.
***
Suomalaisen kirjallisuuden helmiä on Mämmilä-sarjakuva. Siinä kuvataan hämäläistä pitäjää ja kuuluupa kalustoon myös paikallislehti toimittajineen.

Yhdessä albumissa Mämmiviestin päätoimittaja kirjoittaa dekkarin. Hän ammentaa kirjaan aineksia omasta ympäristöstään, mutta muuttaa nimet ja irvailee esimerkiksi kylän hiihtotähdestä aika railakkaasti. Kirjakaupassa mainittu hiihtäjä tulee kiittelemään kirjailijaa, että eikö vaan olekin se naapurikylän laturaakki, josta tässä kerrotaan. Toiselle, mielestään hahmot tunnistaneelle lukijalle, kirjailija joutuu selostamaan, että kyseessä on dekkari, ei dokumentti.

Jotenkin tämä tuli nyt mieleen, kun luin uutisia siitä, että Noora Vallinkosken romaani Perno Mega City on otettu poliisitutkintaan. Syynä on se, että kirjan lukeneet ovat kokeneet, että siinä kerrottaisiin liian tunnistettavasti tosielämästä.
Kirjailija itse on todennut kirjoittaneensa teokseen stereotyyppisiä lähiöhahmoja, jotka voidaan tunnistaa missä vaan. Perästä kuuluu.

Hieno syksy. Tosielämä seurailee 80-luvun sarjakuvaa.
***
Heip.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotieNew
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20