Tervepä terve. Toimituksen koillissarakkeen viikkodebit lasketaan tässä seuraavaksi.
***
Vuodenkohdan tietää ainakin kolmesta asiasta. Siitä, että kotona on jääkaapin alalokerot täynnä juureksia, että ulkona on pimeä liian aikaisin, ja että töissä tulee vastaan asioita koskien ensi vuoden taloudenpitoa.

Omituisen maine tässä kasvaa, jos toteaa, että tavallaan kuntatalous on mielenkiintoinen asia. Talousarviokirjoja selatessa näkee edes jotenkin sen, mihin rahaa menee ja mistä tulee – ja oivaltaa, että jos taloudenpito olisi niin helppoa kuin miksi se joskus some-palstoilla oletetaan, se ehkä olisi tehty.

Heimoeroistahan on väännetty vitsiä maailman sivu. Laihialaiset ovat nuukan maineessa, ja miten sattuikaan: jotain talousasiaa piti netistä selvittämäni, ja yksi hakutulos ohjasi Laihian kunnan sivulle, jolla oli oikein selväsanaisesti kerrottu, miten kunnan tulos lasketaan ja muuta.

Tässä toki oli jotain huvittavaa: totta kai Laihialla jos missä kerrotaan vissisti se, mihin tässä rahat holahtavat.

Sivumennen sanoen samanlainen esitys saisi olla vähän joka kunnan tai kaupungin sivulla.
***
Ei paikkaa ilman älytekniikkaa, ja paikkansa sillä onkin. Sehän on osaltaan mahdollistanut joka taskussa kulkevan sosiaalisen median, jonne käyttäjät postailkoot mitä haluavat. Itse tulee laiskanlaisesti arjen menoista kerrottua. Siitä huolimatta eräs vanhan hyvän ajan piirre tuntuu iäksi kadonneen.

Joskus kauan sitten tuli paljon ajeltua huvikseen autolla. Kun lauantaiaamuna lähti tien päälle, ehti päivän mittaan piipahtaa kunnon lenkin ja palata illaksi kotiin.
Reissuilla oli useimmiten iso merkitys sillä tunteella, että kukaan ei tiedä missä juuri nyt menen. Se oli kutkuttava ja vapauttava olo. Kun povitaskussa nyt on puhelimen myötä koko ajan näkymätön lanka kanssaihmisiin, on tuo tunne kovin vaikea nykyään saavuttaa.

Vaikka ei olisi koko ajan tavoitettavissa, on kuitenkin jotenkin koko ajan valmiina astumaan kartalle.
***
Sienimetsässä on koppa pussia parempi, ja ilmeisesti näistä on oikein pulaa.
Hedelmäpelirivissä pelataan rahasta, mutta liikuntahallissa koko talvi korista.
***
Heip.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20