Tervepä terve. Toimituksen koillismankelin viikkoketjut kiristetään tässä seuraavaksi.
***
Tällä viikolla tutkaillaan kahta iloista ilmiötä eli polkupyörää ja veroja.

Koilliskulmasta käsin on aina tykätty pyöräillä; se on kuntoilua ohimennen samalla kun kotiseutu tulee tutuksi. Polkupyörä on jonkinmoinen kulttuurinen ilmiö ja toisaalta arkinen kapine: useat he, joille pyörä on ainoa oma kulkuneuvo, ei vain vaihtoehto.

Isoilla kaupunkiseuduilla Suomessa ja muualla on käytössä kaupunkipyöriä. Viimeksi nämä on saanut käyttöön Turku, ja Föli-pyöristä on tullut suosittu palvelu. Eikä ihme: kaupunkivilinässä pyörä on vikkelä ja kätevä.

Tämä sivumennen sanoen on palvelu, jota Salossakin ehkä sietäisi harkita. Keskusta-alue olisi pyörällä kulkemiseen oivan kokoinen, pyöräteitä on aika hyvin mutta mäkiä ei yhtään.
Jos tällaiseen mennään, niin varoitetaanpa, että on asiassa se toinenkin puoli eli pakollinen purnaus.

Tässä on tullut seurattua Turussa käytyä keskustelua. Auran rannoilla on joukko tyytyväisiä kaupunkipyörän käyttäjiä, ja tietysti sitten se porukka, jolle pyörissä on jotain liian elämäniloista tai ainakin telineet pilaavat maiseman. Tietysti on esitetty myös klassikkokysymys: paljonko verorahoja meni näihinkin pyöriin.

Ja kun asiaa miettii, siinäpä on kysymys, jossa ei aina ole mitään tolkkua. Mukana on heti epäily, että joku tuhlaa.
Mainittakoon muuten, että Föli-fillarit on hankittu kaupungin rahojen lisäksi hanke- ja mainosrahoituksella.

Ja vaikka ei olisi, taitaa olla niin, että paheksuvalle kysyjälle jää käteen vesilesti. Veikkaanpa nimittäin, että iso on se joukko, joka ilomielin antaa luvan käyttää pieni siivu omista veroista juuri kaupunkipyöriin.
***
Ottipa silmään sellainenkin uutinen, jonka mukaan Finlandia-taloon kaavaillaan julkisivuremonttia. Pulmallinen marmorihan päätyi pintaan vähän kuin mutkan kautta; arkkitehti itse oli tiemmä jossain vaiheessa pohtinut jopa mustaa graniittia.

Nähtäväksi jää, kietaistaanko talo marmoriin vielä kolmannenkin kerran. Aalto-peltiä ei nyt kukaan koiranleuka ole vielä esittänyt.
***
Heip.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20