Tervepä terve. Toimituksen koillisrannan viikkokaava hyväksytään tässä seuraavaksi.
***
Maisema muuttuu. Tosin usein tämä tapahtuu kuin peilikuvan muutos; jos ei vanhaa kuvaa ota vierelle, ei tahdo tajuta, mistä on vuosien mittaan näkymä avartunut ja minne on tullut lisää.

Maalla muutos ei ole yhtä näkyvää kuin siellä, missä pontevasti uudisrakennetaan; hakkuuinnon myötä maisemasta useammin kai katoaa tavaraa kuin tulee lisää.
Paitsi että onhan toistakin sorttia. Maakunnassa kulkiessa saa laskea tien varsilta päivässä kymmeniä uusia muuntajapömpeleitä. Sähköjohtoja kaivetaan maan alle ja solmukohtiin tarvitaan muuntajat. Tehän tiedätte, nämä grafiitinharmaat pikku mökit.

Maankäytöstä ja arkkitehtuurista kiinnostunutta tämäkin kiinnostaa. Melkein voisi sanoa, että muuntaja on tämän ajan funkkista; tarkoituksenmukaisemmaksi ei pääse. Joissain tapauksissa tosin tulee mieleen, olisiko muuntajankaan paras paikka sen kauneimman kuusikkorinteen edessä tai nätin pellon kulmalla. Eittämättä joku jossain on toki laskenut, mihin rakennelmat on sijoitettava.

Enempi tässä on käynyt ihmetyttämään se, ettei kukaan muuten mainittavammin ole tohtinut alkaa purnata siitä, että punamultapinta pitäisi olla ja valkoiset nurkkalaudat.

Tai sitten kyse on siitä, että tarkoitus pyhittää konstit. Paljonhan tuota saa kuulla puhetta, että maalla-asumista muka vasiten hankaloitetaan. Toisaalta myös edesautetaan, kuten nyt tekemällä hommia sen eteen, että sellaisestakin maaseudun perinteestä kuin säännöllisen piristävistä sähkökatkoista päästäisiin eroon.
***
Talvikausi teettää monenlaista, niin kuin latuja siellä täällä. Pelloilla ja vesistöjen jäillä näkyy, missä on sivakoitu. Kelit lienevät sallineet suksisouvin myös varusmies- ja naiskoulutuksessa.

Intin sukset on tehty perinteistä tyyliä ajatellen, olkoonkin että useimmin perinteenä armeijassa on, että hommista pyritään luistelemaan.
***
Heip.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20