Tervepä terve. Toimituksen koillissaarekkeen viikkokuusi pätkäistään tässä seuraavaksi.
***
Joululauleloita piisaa. Tutuimmista kappaleista yhdessä pyydetään rauhaa päälle maan.

Se jotenkin tuli mieleen, kun tuli puhetta tervehtimisestä. Ystävä kertoi matkastaan ja siitä, miten luontevalta tuntui, kun hotellin kanssa-asukkaat olivat aina tervehtineet käytävillä.

Yhtä luonnikkaalta tuntuu, että kerrostalossa morjenstetaan rapussa, vaikka miten joku mörökölli purnaakin tätä vastaan. Jotenkin ei voi välttyä miettimästä, että kun samaa katua katsotaan ja samasta ovesta kuljetaan ja samaa lumiauran kolinaa kirotaan, niin ollaan jollain tapaa samassa veneessä.

Siitä taas ei ole pitkä matka siihen, että voi tuumia asuvansa tuttujen kanssa samaa taloa, mikä toki luo oman säväyksensä olemiseen.
***
Tieteentekijät eivät lepää levätessäänkään. Viittaan tietysti talouden kissoihin, jotka ovat ihan ohimennen todistaneet painovoiman olemassaolon. Aamulla sohvan selkänojalle pitkälleen jäänyt kissa on iltapäivään mennessä valunut sohvan istuinosalle.
***
Kuusimetsällä kiinnitti huomiota, että vielä lapset rakentavat monenlaista havuista ja laudanpätkistä suurempien kuusten alle.
Kaavoittaja ottanee asian huomioon ja merkitsee paikan karttaan maja-asutusalueena.
***
Sitten on tämä joulun ruokapuoli.
Maanantainahan kala-asia nousi framille, kun Kemiönsaarella lipsahti kuljetuksessa olleita kalanraatoja tielle.

Ristiriitaista kyllä, voinee sanoa etä alueen ketuilla on kissanpäivät, olkoonkin että osa kaloista oli ollut parasta ennen-päiväyksen ohittaneita.

Tämä tietysti on uutta. Perinteisesti vain kalan munat ovat olleet mätiä.
***
Hyvää joulua.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20