Tervepä terve. Toimituksen koillistorpan viikkosiivous tehdään tässä seuraavaksi.
***
Vantaalle on valmistumassa talollinen yksiöitä. Uutinen tässä nyt on, että asunnot ovat kooltaan alle ministeriön normin, vain viidentoista neliön kokoisia. Toisaalta joka luukkuun kuuluu parvi.

Mielenkiintoistapa tuo on, tässä väljän asumisen maassa.
Onhan pieniä asuntoja toki nähty muualla; moni se takavuosien Pariisiin sijoittuva kertomus, jossa nuori taiteilija siemailee päivittäisen calvadoksensa muutaman neliön murjussa.

Totutteluahan noin niukat neliöt vaativat asukkaalta ja satunnaiselta kävijältäkin. Aikoinaan erään toverin parikymmenneliöinen asunto sai vieraillessa aikaan oudon tunteen; millään ei tahtonut käsittää, että koko asunto loppuu ensimmäiseen seinään.

Lienevätkö miniasunnot yksi askel tiellä, jota kaupungistumiseksikin kutsutaan, olkoonkin, että uudet pienasunnot eivät suorastaan urbaanissa sykkeessä sijaitsekaan. Vähän kotona aikaa viettävälle viidestätoista neliöstä varmasti on kotipesäksi, ja jonkinmoinen pesäluola uusista asunnoista kuvien perusteella mieleen tuleekin. Suorastaan en ihmettele, että paljon puhutaan myös hyvin pienistä erillistaloista.

Pohdituttamaan jäi, että näinköhän asioiden sovittaminen pieneen tilaan opettaa jotain isompienkin asuntojen piirtäjille. Kuvista jäi mieleen esimerkiksi perin älykkään oloinen rappujenaluslaatikko.
***
Jonkinmoista hilpeyttä ja toisaalta kohunkin on herättänyt se, että valtiosihteeri Samuli Virtanen oli tiemmä poistunut pääministerin kanssa käymästään neuvottelusta auton tavarasäiliössä.

Eihän tämä nyt lehdistön selvitettävä asia olisi, vaan kätilöiden. Heillähän se on tieto siitä, mitä tehdä, jos joku on tulla ulos perätilassa.

Sitä paitsi asia on vasta kohta ajankohtainen. Perinteisesti on vasta jouluna arvuuteltu, että mitä mahtaa kontissa olla.
***
Heip.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20