Tervepä terve. Toimituksen koillis-Mensan viikkojäsenyydet anotaan tässä seuraavaksi.
***
Algoritmithan ovat sosiaalisen median käyttäjille tuttu juttu. Jos hakee netistä tietoa kattoremonteista, on hetkessa Facebookin reuna täynnä peltisepänliikkeiden mainoksia. Jos hakee tietoa päänsärystä, iskevät raittiusliikkeet. Ja niin edelleen.

Osaavat nuo vakavampaakin. Taannoin Facebook-tilini lähetti viestin, jonka mukaan tilille olisi yritetty kirjautua oudosta paikasta. Käyttäjän toimia ja salasanan vaihtamista vaadittiin.
Kun koilliskulmasta ei ole käyty Tukholmaa kauempana kahdeksaan vuoteen niin hienostipa osasi sivusto päätellä, että se on joku muu joka viestin mukaan Serbiassa yrittää takaoven kautta sisään.

Jossain metsämökeillä on havaittu toimivaksi konstiksi varkaita vastaan se, että ovessa on lappu jossa kerrotaan, että sisällä ei ole anastettavaa. Pitäisiköhän Facebook-tiliin lisätä poliisikielestä tuttu ilmoitus siitä, että täällä ei ole mitään nähtävää.
***
Tekoälyhän on sinänsä kiehtova asia, mutta ei aina hyvästä. Menestyskirjailija Dan Brownin uusimmassa teoksessa, Alku-jännärissä, päähenkilöitä avittaa arvoituksen ratkaisemisessa tekoälyllä varustettu tietokone.

Laiskanpulskeaan kirjaan rikkiviisas aparaatti toi mukaan samaa kuin navigaattorilla suunnistaminen karttaan verraten: tietty oivaltamisen ja löytämisen riemu jää pois. Kirjassa jäi päähenkilöille vähän omaa pähkäiltävää.

Sitä paitsi idea on vanha: jo takavuosien Ritari Ässä-televisiosankari sai taustatukea puhuvalta Kitt-autoltaan, joka tiesi aina paremmin missä mennään.
Ritari Ässä poikkesi uutuuskirjasta edukseen; sarjassa saattoi olla joskus jopa jännitystä ja lopussa kuiva kasku.
***
Fiksuksi tehty tekniikka toki vanhenee nopeasti, joskus ehkä jopa ennen käyttöönottoaan. Tietysti myös nostalgiselle tavaralle on ystävänsä.
Aika näyttää, vihitäänkö Espoossa aikanaan käyttöön Länsiretro.
***
Heip.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20