Tervepä terve. Toimituksen koillisristeyksen viikkoryhmittyminen tehdään tässä seuraavaksi.
***
On se vaan tuo presidentin hommakin. Ilmeisesti tämä Niinistö on monen mielestä hoitanut pestinsä kelpo lailla, eikä ainakaan sopeutumiskyvyn puutetta käy moittiminen.
Lauantaina mies nimittäin vieraili Teijon metsissä ja maanantaina oli jo Yhdysvaltain presidentin virkahuoneessa. Kontrasti paikkojen välillä tuskin voisi olla suurempi.

Ehkä tässä on luettu liian monta kertaa Veikko Huovisen mehevä kirja Lentsu. Yhtä kaikki ajatus alkoi askarrella sen kanssa, että mitä Teijolta kenties matkaa mukaan ameriikkoihin.

Mietitäänpä. Joku hiukan flunssainen kättelee presidenttiä kansallispuistossa ja viriili nuhan itu loikkaa hihansuuhun. Siinä se jököttää kunnes soikeassa huoneessa loikkaa käteltävän nokkaan. Ei tässä kenellekään sairastumista toivota, mutta olisi se jotain jos Yhdysvaltain presidentti edes kertapärskähtäisi perniöläisperäisesti.

Tai sitten kansallispuistosta kengänpohjaan tarttunut männynsiemen voisi kulkea perille asti mukana ja tippua sopivaan paikkaan Valkoisen talon nurmikolle. Näinköhän ottaisi teijolaissyntyinen honka kasvaakseen vastarannalla.
***
Jonkinmoista syksyn harjoittelua on ilmassa keittiöosastolla. Sunnuntaista osan vei kaalilaatikon rakentelu, ja muistisääntöhän on helppo, sillä kyseessä on kakkosten ruoka. Kaksi kiloa kaalia, kaksi desiä riisiä, kaksi pakettia jauhelihaa ja kaksi sipulia on aika oiva ainesten suhde.
Soijaa ja siirappia voi rutistaa mukaan toisenkin turauksen ja lopputuloksena sitten on kaksi isoa vuoallista lootaa.

Ja sitä tulee syötyä kaksi kertaa sen, minkä vatsa vetäisi.
***
Se oikeastaan on enää ratkomatta, onko metelöivä ja elämöivä keltavahveroiden kerääjä kantarellestäjä.
***
Heip.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20