Tervepä terve. Toimituksen koillisholvin viikkolöydöt tehdään tässä seuraavaksi.
***
Radiossa puhuttiin muistoista ja siitä, miten metkasti asiat yhdistyvät. Toimittaja ihmetteli, että muistaa esimerkiksi lukeneensa tiettyä kirjaa tietyssä asunnossa.

Lasten syntymät ovat varmasti monelle se, minkä mukaan ajankulku jotenkin jäsentyy. Esimerkiksi matkojen vuodet menevät muuten mielessä sekaisin, mutta jos muistaa, montako jäsentä pesueessa on ollut milläkin retkellä, voi jo yrittää haarukoida ainakin sitä, minkä vuoden jälkeen jossain on käyty. Edellyttäen tietysti, että syntymävuodet suunnilleen muistuvat mieleen.

Ei sillä, ettei pienempikin riittäisi. Taannoin tuli perattavaksi laatikko, johon on heitetty muuton tai remontin alta sivuun ilmeisesti kaikki mahdollinen vanhalla kunnon ”järjestellään se paremmalla ajalla”-periaatteella.

Parempi aika koitti nyt ja löytämisen riemu oli joltinenkin, kun vastaan tuli esimerkiksi pysäköintivirhemaksu vuodelta 2000.
Nuhruinen lappunen palautti heti vuosien taakse ja hetkeen jolloin tuli eläteltyä toiveita siitä, että peräkoukun verran pysäköintikieltoalueelle ulottuva auto ei sillä kertaa kiinnostaisi Torkkelinmäkeä kiertävää parkki-Pirkkoa. Kiinnostipa vaan.

Ei tässä nyt kehoteta ketään suurempaan siivottomuuteen, mutta palauttipa tuokin mieleen, että usein kaikkein arkisin ja vähäpätöisin löytö vuosien takaa voi olla kaikkein mielenkiintoisin.
Jos ei löytöä tehdä jääkaapin periltä.
***
Sanavalinnathan ratkaisevat siinä, minkä kuvan itsestään antaa.
Katsojien kiinnostusta pitää yllä, jos aamu-tv:n juontaja toteaa seuraavien vieraiden odottavan jo lämpiössä.
Virkavaltaa taas alkaa kiinnostaa, jos vieraat löytyvät kylmiöstä.
***
Heip.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20