Tervepä terve. Toimituksen koillissorvaamon viikkorukki on polkaistu tulille jälleen.
***
Vastajauhettu loma alkoi retkellä Pohjois-Savoon ja takaisinkin.
Itsestä on kiinni, ottaako keikan vaikka alue- vai ruokapoliittisena katsauksena. Jos ensinmainittuna, jää eräskin asia kaihertamaan: maisemat sisävesienkin keskellä ovat paikoin oivallisia, mutta ruuhka-Suomeen tottuneen silmään hylättyjä taloja ja tiloja on tuonnempana teiden varsilla surullinen määrä.

Ei sillä, etteivät sisämarkkinat sinnepäin silti olisi vetäneet; jotenkin ilahdutti huomata perniöläislähtöistä maksamakkaraa siilinjärveläisen marketin hyllyssä.
***
Ruokapuolikysymys ei matkustavaisella muuten ole mahdoton ratkaistavaksi. Paikkaansa ei pidä marina, jonka mukaan vaihtoehdot maakunnissa ovat liikenneasemat tai ketjupaikat. Niiden lisäksi siellä täällä on sittenkin kelpo kattaus mutkattomia ja kohtuuhintaisia ruokapaikkoja.
Unohtamatta perinnettä: Kuopion torilta lunastettu muikkukukko maistui silakkaihmisenkin suussa.

Samalla kauppapaikalla on oivallettu jotain myyntipuheista.
Hassuimmathan vähän karsastavat muotopuolia vihanneksia; liian käyrä kurkku tai soikea tomaatti ei kelpaa.
Kuopiossa tomaattien standardeihin sopimattomuudesta oli tehty hyve: kojun kyltti kehotti ostamaan tästä tomaatit pitsaan tai keittoon. Tottapa siinä käytössä menee villimmänkin mallinen tomaatti eivätkä punaposket joudu haaskuun.

Toisaalta jostain on tingittävä: Turunmaan saaristossa sademäärät ovat olleet siksi vähäiset, että mökkimetsästä ei muuten ole kannattanut luulla löytävänsä kantarelleja sen pitsansa päälle.
***
Tietysti heinäkuuhun piti kuuluman joku määrä töitä, tarkemmin sanoen muutaman laatan vaihto kylpyhuoneeseen.
Saumausjuttuja miettiessä tuli mieleen ruoka-asia ja se, että liekö laatoittajan lempiruokaa silikon carne.
***
Heip.


Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20