Tervepä terve. Toimituksen koillisradan viikkokiri kirmataan tässä seuraavaksi.
***
Kesällä jutunaiheet kevenevät, ja vastapainoksi voisin antaa väliraportin talouden kissoista. Niiden keskipaino nimittäin on noussut.
Elikothan ovat kaksikko trendien aallonharjalla.
Päivän sanoja ovat kiertotalous, uusiutuva energia ja uusiokäyttö. Kaikki toteutuvat kissojen tapauksessa. Esimerkiksi kiertotalous niin, että kierto kyljeltä toiselle suoritetaan taloudellisesti eli mielellään ei ollenkaan.
Kissat myös lämpiävät uusiutuvalla energialla. Makuupaikaksi valitaan asunnon se kolkka, johon osuu auringonpaiste. Yöttömän yön aikaan voi latauksessa viettää näin 24 tuntia vuorokaudessa.
Kissanpito on uusiotaloutta. Virikkeitä ei tarvitse ostaa kalliisti rahalla, koska kiehtovampaa on esimerkiksi tyhjä kenkälaatikko tai paperipussi. Keskelle lattiaa jätetty loota on miehitetty alle minuutissa.
Juoksuhan on muotia nykyään. Urbaanilegendan mukaan Mato Valtosen tulos cooperin testissä oli seitsemän metriä. Jos tällä on päässyt aikakirjoihin, niin miksei hännäkkään kaksikon viikon liikuntamäärällä, joka on kolme metriä.
Ja muutakin esimerkillistä parivaljakossa on. Kala-aterian valmistamisen äänet ovat minustakin oikein hyvä syy nousta vuoteelta kohti ruokasalia.
***
Ja lopuksi pieni sanavisailu. Aikooko koilliskulma seuraavat viikot
a) Tapailla sointuja La Palomasta
b) Katsella, kun auringonvalo siilautuu koivunoksien lomasta
c) Ottaa ilonsa irti kesälomasta.
Kaikkiin kyllä vastanneet ovat oikeassa.
***
Heip.
aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20