Tervepä terve. Toimituksen koillisvirtaaman viikkovoimakkuus mitataan tässä seuraavaksi.
***
Jäätiet eivät aukea, mutta rautatiet toki. Ratayhteys Naantalin satamaan avattiin tällä viikolla vuosien tauon jälkeen uudestaan.  

Tämä aiheutti varoitusten suman: ei saa enää tarpoa radalla eikä ylitellä sitä miten sattuu.  On niin, että jo iäksi hiljenneeksi tulkittu rata on ollut monelle ulkoilijalle lähinnä maastoeste, jota pitkin voi jonkin matkaa kävelläkin.

Ei ihme, toisaalta.  Junat ja radat kiehtovat ja niihin liittyy jonkinmoista romantiikkaa, hylättyihin eritoten. Usea se kirja tai elokuva, jossa rautatiellä on osuus. Junissa on tehty murhia ja muita, muissakin teoksissa kuin Idän pikajunan arvoituksessa.  

Toisaalta pelkät kiskot riittävät. Malliesimerkki on mainio elokuva Viimeinen kesä, jossa poikajoukko matkaa kohti tulevaa nimenomaan vanhaa rataa pitkin talsien. Jos alustana olisi ollut hiekkatie, kuvat eivät olisi olleet yhtä seikkailullisia.
***
Rautatiehän on oiva keksintö ja toimiva juna mukava matkustusväline työmatkallekin.  Naantalin-radasta tuli mieleen samalta suunnalta Nousiainen, jossa aiotaan lehtitietojen mukaan repiä maan tasalle ainakin osa vanhasta koulusta.

Menneekö se sitten Hammaslääkäriliiton hommiksi, jos tämän alan tekijät tulevat paikalle rautateitse.  Tarkoitan, että onko purkajat paikalle tuova rata se sellainen purentakisko.
***
Uusi Suomi-verkkojulkaisussa oli veikeäksi tarkoitettu juttu siitä, miten tanskalaiset välttävät ylinopeussakkoja.  Homman jippo on siinä, että ensin katsotaan tienpätkän suurin sallittu nopeus, ja sitten ei anneta nopeusmittarin viisarin nousta sen päälle.

Mutta tuohan on vanha konsti. Varsinainen oivallusten saaminenhan on meidän suomalaisten hommaa: olen kuullut monen nopeuskameran ohi ajaneen sanovan, että nyt välähti.
***
Heip.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20