Tervepä terve.  Toimituksen koilliskäräjien viikkopäätökset annetaan tässä seuraavaksi.
***
Tätä kirjoittaessa sarjahukuttajankin tittelin saanut mies on kärsimässä rangaistustaan, pakoilun jälkeen. Äimistystä herätti, että rikoksista tuomittu miekkonen sai odottaa päätöstä vapaalla.

Teot ovat tietysti kamalia, mutta tämä pakoilu jäi mietityttämään. Sepä taitaa olla asia, jossa kaupunki ja maaseutu ovat aika tasavertaisia.  

Mietitään nyt: puheena oleva sattui Pohjois-Karjalassa. Siellä jos missä riittää saloseutuja, joihin kyllä mies katoaa.  Ripeäjalkainen hilpaisee jopa yli valtakunnanrajan, jos siltä tuntuu. Kirjallisuudesta voi hakea vaikutteita: esimerkiksi useammassakin Arto Paasilinnan kirjassa kaikotaan metsiin. Eräs Veikko Huovisen helmi kuvailee sitä, miten voi viettää lihakaupassa vaikka pääsiäispyhät.  Tietymättömissä siinäkin ollaan. Vanhempia eräkertomuksia riittää.

Sama pätee kaupungeissa:  tyhjillään ei ehkä ole paljoa asuntoja, mutta toisaalta kerrostalokämppiä on tuhatmäärin, ja dekkareista olemme oppineet, että postiluukun teksti ei aina alkuunkaan vastaa sitä, keitä luukussa majailee, jos meno on enempi laitapuolista.

Toisaalta yhden äijän häviäminen ei ole ihme, vaikka on satelliitit ja muut.  Välillä on kateissa kokonainen lentokone, välillä eilinen päivä.
Lukisin esimerkkejä enemmänkin, mutta muistivihko on nyt hukassa.
***
Jos haluaa lukea lauseita, joilla ei ole järjellisen tuntuista yhteyttä toisiinsa, pitää lukea kodintekniikan käyttöohjeita tai joskus julkkishaastatteluja.

Television yleiskasvo Maria Veitola kertoi naistenlehdessä olleensa keväällä Baleaareilla ja lähtevänsä kohta Filippiineille. Toisaalta hän totesi myös, että perheen talous on remontin takia tiukalla.

Tämä toteamus yhdistettynä matkalistaan oli kyllä kuin olisi huonosti suomennettua digiboksin käsikirjaa tavannut.
***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20