Tervepä terve.  Toimituksen koillislahden viikkojää aurataan tässä seuraavaksi.
***
Tienkäyttäjien maksut  puhuttavat. Liikenneministerin heitto autojen seurannasta on nostanut metelin ja vaihtoehtoja on esitetty.   Erään ajatuksen mukaan katsastuksessa voitaisiin kerätä tiedot kilometreistä.
Vaan tokipa niin  tehdään jo.  Jos tästä tulisi seurannan väline, vähän joka kellarissa alettaisiin miettiä konsteja mittarin huiputtamiseksi.   

Ei ajatus seurannasta lämmitä itseäkään, olkoonkin että jäähän meistä jälkiä rekistereihin jo nyt. Niitä voi tietysti yrittää olla jättämättä. Kännykän voi jättää kotiin ja bonuskortit käyttämättä.
Sama itsemääräämisen tuntu on siinä, että maksetaanhan ajamisesta jo kilometrien mukaan; kuka ajaa eniten, tankkaa eniten ja maksaa näin eniten veroa.  Paljonko, riippuu auton hauskuudesta.

Veronkiertohan on vanha kansallisharrastus. Takavuosilta muistetaan piilofarmarit ja suksiboksiautot;  farmarin katolle asennettiin muovinen tötsä, joka kasvatti tavaratilan vetoisuutta. Näin värkin sai rekisteröidä pakettiautoksi ja pääsi vähemmillä veroilla.
Joskus farmariauton sai pakettiautoksi penkkiremontilla: osa maksuista pieneni, kun takapenkki oli ohuesti pehmustettu ja selkänoja suorassa kulmassa.
Kaamealla penkillä matkustaneet muksut saivat kymmenvuotislahjaksi iskiaksen, mutta säästyipä veroja.

Selät hoidettiin sittemmin kuntoon verovaroin.
***
Radiosta otti korvaan juttu, jossa äänessä oli Abu Dhabiin ammattitaitojen World skills-kilpailuihin lähtevä kondiittori. Taituri aikoo tehdä suklaaveistoksen, jossa on vaikutteita pohjoismaisesta arkkitehtuurista. Suklaasta saa tehtyä esimerkiksi oikean oloisen lecasoraharkon.

Kaikki kunnia osaamiselle, joskin on tätä ollut liikkeellä omassakin keittiössä.  1970-luvun arkirakentaminen tuli mieleen eräistäkin sämpylöistä. Muoto oli lättänä ja sisus lastulevyä, eikä niitäkään voinut jälkikäteen korjata.

Parhaimmillaanhan hyvä leivonnainen taas on kuin viime aikojen betonitalot:  päältä wau ja rakenteeltaan, ah, niin ilmava.
***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20