Tervepä terve. Toimituksen koillisikkunan viikkovetoa tilkitään tässä seuraavaksi.  
***
Tai lähinnä kyse on ristivedosta. Vuoden ruokatrendejä on ennakoitu muun muassa Ylen jutussa ja Keskon julkaisussa. Kasvisten suosion uumoillaan jatkuvan.

Eettisyys ja ympäristöasiat ovat monelle tärkeitä. Toisaalta yhä suosiossaan vankka on esimerkiksi avokado, joka on vesisyöppö viljeltävä ja tuodaan kaukaa.
Toki lähiruoankin suosion arvioidaan jatkuvan. Ja katsotaanpa vaan: kohta saadaan silti  lukea jälleen raportti siitä, miten Suomen silakkasaaliit päätyvät minkkitarhalle.

Eikä välimatka kaikkea ratkaise; onko kotimainen liha tuontihedelmää pahempi vai parempi, tuntuu riippuvan vastaajasta.  

Ja aina menee väärin. S-ryhmä ilmoitti laskevansa kotimaisten kasvisten hintoja. MTK:n puheenjohtaja kiirehti kommentoimaan, että toki, mutta hintaa on nipistettävä kaupan kuluista.  

Ilmeisesti kotimainen juures olisi ympäristövinkkelistä varma valinta. Lie vaan niin, että monelle lanttu tarkoittaa saavutetuista eduista tinkimistä.

Painiahan tämä on, kun pitäisi selvitä edullisesti ja vihreästi ja toisaalta olisi utelias maistamaan vähän kaikkea.   Tiedon pitäisi helpottaa valintojen tekemistä, mutta kissanhännänvedon seurauksena on joskus helpointa jatkaa tuttuja latuja.  
Eli kirjoittaa kauppalappuun ”ruokaa”, pyöriä tunti marketissa ja ostaa spagettia ja sikanautaa kuten viimeksikin.
***
Sivujuoni on, että tupakkajäljtelmäksi laskettavista lakupiipuista ei saa enää bonusta. Piipputehtailija loihe haastattelussa lausumaan, että piippua voitaisiin kutsua vaikka saksofoniksi.  

Tupakkaveroa näistä ei joudu maksamaan, toivottavasti ei kohta Teosto-maksuja.
***
Silmään otti tiedote, jonka mukaan Kupittaan jäähallin jää on sulanut.
Eihän tämän tarvitse hallin ovia sulkea, tapahtumat vaan pitää miettiä uusiksi. Kiekko-otteluiden sijaan otetaan  ohjelmaan uiva venenäyttely.
***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20