Tervepä terve. Toimituksen koillisrinteen viikkoraketit ammutaan tässä seuraavaksi.
***
Matkailusta puhutaan paljon. Ylen Ykkösaamussa tiistaina Finpron yksikönjohtaja tuumi, että noste on käsinkosketeltava. Esille nousivat lounaasta katsoen syrjäseudut, Helsinki ja Lappi.
Viimeksi mainittu taisi olla ruuhkainen jouluna; joulupukki ja porot ja hanki ovat edelleen joissain piireissä pop. Toisaalta kaikkea samaa ei tarvitse lähteä hakemaan kaukaa, ajoitus on kaiken a ja o, puolin jos toisin.

Selitän. Koilliskulma ahkeroi jouluaattona muutaman tunnin ajan. Riittänee, jos kerron, että työasuna oli valkea parta ja punainen takki.
Kierroksen loppupuolella kahden keikan väliin jäi aikaa. Kun pukin ikiaikainen kulkupeli sattui olemaan Turun linnan kulmilla, niin päätös oli helppo: mennäänpä muorin kanssa linnanpuistoon ottamaan selfiet muistoksi illasta. Samalla saisi raitista ilmaa.

Joskin siitä vasta hikoilu alkoi. Jahka aut..siis reki oli saatu kadun varteen parkkiin, tapahtui alle sekunnissa seuraavaa. Sataman suunnalta tuli turistibussi ulkomaisissa rekisterikilvissä ja pysäköi reen perään. Ovista pursusi ulos bussillinen aasialaisturisteja. Tarkemmasta kansallisuudesta en päässyt yhteisen kielen puuttuessa selville, sitä vastoin elekielellä tuli selväksi, että nyt toivotaan pukkia muoreineen yhteiskuvaan ja sitten toiseen ja sitten kolmanteen ja niin edelleen.
Harvoin sitä tulee jouluaattona päädyttyä perhealbumien täytteeksi ties minne taka-Pekingiin.

Mitä tulee tuotteistamiseen, joka on matkailualan ihmisille eräs lempisanoista, sen tosiaan voisi tehdä paremmin. Tarkoitan, että joku taitavampi olisi varmasti pistänyt poseeraamiselleen hinnan. Viitosella per yhteiskuva olisi päässyt tuntipalkoille tauollakin. Toisaalta oli ihan ylevää olla edes yhtenä iltana Turun linnaa suositumpi kuvauskohde.
***
Heip.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20