Tervepä terve. Toimituksen koilliskulkueen viikkoliput lasketaan tässä seuraavaksi.
***
Tämä työ syyllistää tekijäänsä joskus.

Meillähän on maakunnassa mainio Vaski-kirjastojärjestelmä; yhdellä kortilla pääsee lainaamaan luettavaa välillä Pyhärannasta Suomusjärvelle.
Etenkin tällaiselle maakunnassa huitelijalle palvelu on oiva; jos päivän aikana ei ehdi levikkialueen mihinkään kirjastoon, niin ehkä kotimatkalla on aikaa pysähtyä johonkin matkan varrelle sattuvaan laitokseen. Parhaimmillaan omalla yöpöydällä on tainnut olla luettavaa yhtaikaa Särkisalosta, Liedosta ja Turusta. Kuvioon kuuluu, että mistä vaan Vaski-kirjastosta lainatun aineiston voi myös palauttaa mihin vaan Vaski-kirjastoon.

No hyvä. Sitten tulee tämä lohdutuksensekainen syyllistyminen. Tähän ikään mennessä on tullut kirjoitettua useampi uutinen, jossa puhutaan kuntien säästöistä, kulukuureista, taloustalkoista tai tehokkuudesta tietysti.
Ja tietoisuus tästä iskee juuri kirjaston tiskillä, kun sinne palauttaa 70 kilometrin päästä lainattua aineistoa. Että näinkö tässä juuri tämä dekkari on se, jonka takia pitää kuljetuksen lähteä jostain maakunnan laitamilta liikkeelle, ja taas niistetään jostain muualta.

Toisaalta, kuljetusihmisellä riittää näin työtä ja hoppua, joka ei aina ole itsestäänselvää sekään nykymaailmassa.
***
Kulttuuria. Guggenheim pistettiin pakettiin, eikä siitä enempää kuin että keskustelun kuluessa esitettiin hyväkin väittämä. Joku totesi, että Guggenheimia enemmän turisteja Helsinkiin vetää sata poroa.  Niin toki. Kyllähän riski poro kiskoo kahta-kolmea ihmistä, jos vaan reessä on tilaa.
***
Heip.
aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20