Tervepä terve. Toimituksen koilliskulman viikkotuuletukset tehdään tässä seuraavaksi.
***
Nyt eletään pallojen aikaa. Lintulaudalla ilahduttavat talipallot, pikkujouluissa discopallot, kuusessa muovipallot, samoin urheilukentillä. Kolopallon eli golfin pelaajat ovat talvitauolla tällä pallonpuoliskolla, mutta muovipallo saa kyytiä. Jalkapallossa reikä on pahasta, vaan salibandypalloon reiät kuuluvat. Maajoukkueen puolustuksessa ei tosin ollut reikiä, kun poppoo nappasi MM-kultaa.

Kotikatsomoissa ei eletä pelkästä perinteestä, siitä päätellen, että monella sohvalla oli seurattu finaalia.
Lajien joukossahan salibandy on nuori; kansallisella tasolla pelaaminen aloitettiin 30 vuotta sitten, ja nyt laji on harrastajamäärällä mitaten Suomen suosituimpia. Monelle tuli takavuosina koulussa tutuksi sähly, josta salibandy sukeutui.
Laji on jotenkin sympaattinen ja rauhanomainen, vaikka miten totisesti kilpaa pelattaisiin. Suosio on aika helppo ymmärtää.
***
Sitten on tapaus Saara Aalto, jossa perinne elää. Sehän on jo euroviisuista tuttu juttu, että ei sitä kevyen musiikin kilpailussa voittoa kuin kerran vuosisataan.
Tultuaan X-Factor-kisassa toiseksi laulaja perui joulukonserttinsa Suomessa. On kuulemma muita velvoitteita.
Ratkaisussa on samaa outoutta kuin niissä ihmisissä, jotka eivät voi sopia viikon päähän tapaamista sillä varjolla, että jos tulee jotain muuta. Ei voi tulla, jos on jo yhtä sovittu.
Vaan kova on kiire tuotannolla artistia lypsämään, jos ei ehditä joulunaikaa vartoamaan. Yhtä kova kiire ei ollut saada kisaa loppumaan.

Kukaties kakkossija on hyvä juttu. Muistellaanpa vaan Mietaan kuulua sadasosatappiota vuonna 1980. Voitolla mies olisi ollut vain tilastoissa, mutta nythän tapaus on ihan kansallistarustoa.
***
Heip.
aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20