Skip to main content

Pitkät perinteet ovat Perniön Lihan kivijalka

Alkuviikosta Perniön Lihan tehtaalla valmistettiin muun muassa olutnakkeja. Työn touhussa on yli 30 vuotta yrityksessä työskennellyt Arto Villa.Kalenterista jo voi päätellä, mitä Perniön Lihan tehtaassa juuri nyt valmistuu.
–  Pääsiäiseksi tehdään täyttä päätä lammasmerguzia.  Parin viikon päästä aletaan jo tehdä keskusliikkeille tarjouksia joulutuotteista, kertoo toimitusjohtaja Rami Himanto.

Kausituotteet tekevät vuoden myynnistä jopa viidenneksen.  Viime vuonna yrityksen kokonaistuotanto oli noin 500 000 kiloa. Iso osa myynnistä tulee tuotteista, joilla on pitkä tarina:  Perniön Liha täyttää 85 vuotta, eikä juurien anneta unohtua.
– Perniön nimellä myytävät tuotteet ovat se kruununjalokivi, tähdentää Rami Himanto.
– Niihin ei voi kajota.

Kivjalka ovat tutut tuotteet: listalla ovat esimerkiksi maksamakkara ja nakit, joiden reseptit periytyvät vuosikymmenien takaa.  Uutuus valikoimassa on vanha sekin;  Rami Himanto poimi nuotiolenkin ohjeen sattumalta löytämistään vanhoista reseptikorteista.

Perniön nimi säilyy pakkauksissa, vaikka fyysisesti tehdas sijaitsee Salon Meriniityssä. Sinne yritys muutti vuonna 2003.  Viisi vuotta myöhemmin Perniön Liha osti Helsingin makkaratehtaan toiminnan.  Nyt Salon tehtaalta lähtevät sekä Perniön Lihan että Helsingin makkaratehtaan tuotemerkeillä myytävät tuotteet.   

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: