Takaisin sivulle "M. Lindström"
Takaisin sivulle "Taide"

Carl Enberg
Carl Enberg

Enbergien suvun esi-isiä toimi mylläreinä mm. Perniön Koskella ja myöhemmin Latokartanon Näsessä. Carl Enbergn isoisä ja isä olivat myös Carl-nimisiä.
Tämä isä-Carl tuli jo 1800-luvun alkupuolella Haarlan kartanon Asilan omistajaksi. Myöhemmin poika, muotokuvamme rustitilallinen Carl Enberg yhdisti Haarlan kylän kaikki viisi taloa yhdeksi kokonaisuudeksi.
Yhteiskunnallisesti hän oli hyvin aktiivi. Enberg toimi mm. v. 1868 perustetun Perniön Säästöpankin hallituksen ensimmäisenä puheenjohtajana ja vielä uudelleen vv. 1870-71. Säästöpankin päämiehenä hän toimi vv. 1868¬76 ja johtokunnan jäsenenä vuodesta 1869. Hän osallistui myös kansakoulun perustamiseen Perniössä ja oli kunnallislautakunnan jäsen. Tämän lisäksi hän oli aktiivinen seurakunnallisissa tehtävissä jo 1850-luvulta alkaen ja kirkkoväärtinä vv. 1871-1875. Niinpä hänen hautansa on nykyisen pääportin tuntumassa, heti vasemmalla puolella.

Carl Enbergistä ei ole löytynyt nekrologiaa. Syynä todennäköisesti on se, ettei nuoressa kunnassa ollut vielä omaa lehteä, ennen kuin vasta seuraavan vuosisadan alkupuolella.

Takaisin sivulle "M. Lindström"
Takaisin sivulle "Taide"

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotieNew
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20