Perniön kirkossa soittavat lauantaina nuoret osana Pimeän peitto-tapahtumaa.
Perjantain harjoituksissa soi Harry Potter –teema ja iloinen Taikamattoajelu. Ajelulle vievät flyygeli, viisi viulua ja kaksi selloa.
Kirkossa myös nähdään lauantaina valokuvia: rippikoululaiset ottivat itse itsestään rippikuvat, jotka heijastetaan kirkon seinään. 

Pimeän peitto-tapahtuma täyttää kirkonkylän monenlaisilla tapahtumilla. Työryhmän jäsen Otso Lapila  nostaa tärpeiksi muun muassa Ramo Tederin musiikkiesityksen torilla, samoin kunnantalossa musisoivan mandoliini-Tuulin.
– Se on kuin kaupunginosajuhla, Lapila myöntyy.

Pimeän peitto-tapahtuman järjestää Perniön kirkonkyläyhdistys yhdessä Salon kaupungin kanssa.
Sateenvarjona on Euroopan rakennusperintöpäivä, ja sillä asialla ollaan nytkin.
– Katsotaan tuttua ympäristöä vähän eri vinkkelistä, tiivistää Lapila.
Konkreettisesti näin tehdään esimerkiksi nuorten ottamissa valokuvissa.

Ilta tarkoittaa myös sitä, että elävän rakennusperinnön eli kirkonkylän rakennusten ovet ovat auki: kunnantalo, kirkko, lainamakasiini, kirjasto ja käsityökeskus avaavat ovensa. Ohjelmassa on niin taide- ja käsityöpajoja kuin teatteria ja liikkuvaakin kuvaa: Kaukonpyölin elokuvia esitetään taas valtuustosalissa. Kunnantalo on tapahtumapaikkana keskeinen.

Keskeinen tekijä kylässä on joki ja sen rantaniitty, jonka vartta kulkeva polku torilta Laurin sillalle tehdään uudenlaiseksi pienoisveistoksin.
– Meillä on niin paljon ihan paikallisia toimijoita, ja siitä on haluttu pitää kiinni, Lapila toteaa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20