Marianne Himbergille naishahmo on läheinen aihe.
Marianne Himbergille naishahmo on läheinen aihe.
Ei voi kuin ihailla. Ikkunassa oleva naishahmo taustamaisemineen on koottu kymmenistä ellei sadoissa laskettavista lasinpaloista.   Pienimmät palat ovat sormenkynnen puolikkaan kokoisia, jos sitäkään.  
– Teen jopa kaksi kertaa kaksi milliä olevia paloja, joka voi olla jonkun mielestä vähän omintakeista, kertoo Marianne Himberg.
– Tässä on jo kehittynyt omia tekniikoita.

Perniöläinen Himberg on Galleria Levolan kuukauden taiteilija ja täyttänyt talon lasitöillään.  
 Monessa ikkunassa hehkuu värikäs nainen.
–Naishahmo on aina ollut minulle aiheena  läheinen, myöntää Himberg.

Lasi ei ole suurpiirteisen tai kärsimättömän materiaali.  Himberg kertoo voivansa tehdä työtä putkeen tuntikausia ja kaikki alkaa millintarkasti tehdystä, omaa käsialaa olevasta suunnitelmasta, jossa joka pala on numeroitu.  Työ kootaan pala kerrallaan, juottamiseen ja lujuuteen liittyy koko joukko muistettavia yksityiskohtia ja huomioon otettavia asioita.
–Lasi on teknisesti haastava materiaali, siinä on tietyt säännöt joita on pakko kunnioittaa.

Koko juttu on painetussa lehdessä. Marianne Himbergin Läpinäkyvää-näyttely esillä galleria Levolassa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20