–    Valtava helpotus, huokaisi Hannu Paunila perjantaina, kun oli varmistunut että Teijon kansallispuiston perustamiseksi lähdetään laatimaan lakia.
Paunila teki aloitteen kansallispuiston perustamiseksi pyöreästi kaksi vuotta sitten.

Syy oli sinänsä surullinen:  Paunila oli lenkkeillyt retkeilyalueella ja tyrmistynyt metsänhakkuiden laajuudesta ja tekotavasta.
–    Tuli oikein fyysisesti paha olo, kun sitä näki.
Kansallispuistossa järeitä hakkuita ei tehdä.

Luonnonarvojen säilyttäminen on asian toinen puoli, toinen puoli koskee matkailua.
Kansallispuisto on hänestä matkailun kehittämiselle iso asia.
–    Jos ei maailma mene ihan nurinniskoin, on sataprosenttisen varmaa, että alueen yritykset kehittyvät  ja liikevaihto kasvaa.

Paunilan yksi toive on, että myös Kirjakkalan pää alueesta saataisiin virkistymään. Parhaillaan retkeilijöiden pääjoukko lähtee alueelle Matildedalin kautta.
–    Mutta rikkaudethan ovat suurelta osin muualla, Paunila muistuttaa.
–    Juuri Hamarijärven tuntumassa ovat komeimmat metsät.
J

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20