Kesälomat ovat nuorilla alkaneet – ja monella myös kesätyöt ovat joko jo alkaneet tai alkamassa.  

Ajat ovat muuttuneet, mitä kesätöiden saatavuuteen ja luonteeseen tulee.   Tämän päivän nelikymppiset muistavat vielä kesät mansikka- tai hernemailla, tänä päivänä ei suomalaisnuoria juuri kausityöntekijöinä viljelmillä ole. Varsinaisen palkkatyön ohella entistä useampi pyrkii työllistämään itsensä kesän aikana myös omalla yrityksellään .Moni jää tyystin ilman kesätöitä, vaikka aloittaisi hakemisen jo hyvinkin varhain kaevättalvella. 

Tervetullut lisä ovat erilaiset kesätyötuet;  Salossakin kaupunki paitsi kesätyöllistää, on myös tukenut palkkakuluissa ja muun muassa pankkien puolelta on oltu mukana  sponsoroimassa kesätyöntekijöitä.

Yksi asia tuskin on muuttunut:  kesätyö on pakostakin monelle se ensimmäinen kosketus oikeaan työelämään, vaikka  työjakso sitten olisikin lyhyt ja työtehtävät vielä helpommasta päästä.  Lisäopetusta vastuunkantoon ja töissä olemisen perusasioihin kesätyöjakso joka tapauksessa on.    

Yhtä lailla kuin työntekijöiden, pitää vastuunsa muistaa työnantajien:  aivan vähäinen ei ole se muistijälki, joka työelämästä kesätöissä jää. Nuoreen, ensikertalaiseen työntekijään on suhtauduttava vähintään yhtä asiallisesti kuin vakiväkeenkin; ymmärrettävä kokemattomuus, osattava ohjeistaa ja myös antaa rakentavaa palautetta,  kiittävää tai parempaa toivovaa.  Sillä, minkälainen jälkimaku elämän  ensimmäisestä työpaikasta jää, voi olla yllättävän iso merkitys.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20