Lukemisen harrastajien osa ei Perniössä tulevana kesänä ole kadehtimisen arvoinen. Kirjaston kesäsulku alkaa ennen juhannusta ja jatkuu elokuun ensimmäisen viikonlopun yli; kuusi viikkoa kaikkiaan. 

Taustalla ovat taloussyyt;  elokuusta lähtien kirjaston aukioloaikoja supistetaan nykyisestä tunnilla päivässä (PsL 23.5.). Talouspaineet ja säästövelvoitteet pakottavat luonnollisesti tarkastelemaan toimintaa, mutta kuuden viikon kiinniolo kesken parhaan kesälomakauden tuntuu huonosti harkitulta ratkaisulta.  Esimerkiksi aukioloaikojen supistaminen olisi ollut kohtuullisempi vaihtoehto.  

Kyse ei  ole vain perniöläisten kirjanlainauksesta vaan myös siitä julkisen palvelun tehtävästä, joka kirjastolla  on;  käytännössä ei puhuta vain ajanvietteeksi lainattavista kirjoista tai muusta aineistosta, vaan myös esimerkiksi yleisötietokoneen ja lehtien saamisesta maksutta käyttöön. 

Kaupungin tehtävä ei toki ole edistää yritysten toimintaa, mutta asiaa voi ajatella myös siitä näkökulmasta.  Monen heinäkuussa alueella vapaa-aikaa viettävän tuo Perniön kirkonkylään se, että muiden asioiden ohella keskustassa voi hoitaa myös kirjastokäyntinsä.   Kirjasto on siinä määrin vetovoimatekijä, että jos sitä ei ole, suuntautuvat kauppa- ja toriasiatkin ehkä toisaalle.

 Säästöjen hakeminen aukioloista olisi suotavaa jakaa tasaisemmin pitkin vuotta, jos mahdollista.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20